aktualizováno | 23.07.2012 09:55:59 | edda | přečteno: 5985x
Pozvánka do Bečova nad Teplou, 28.- 29. 7. 2012

    Nejdelší, nejrychlejší, nejoblíbenější, takové renomé si během dvou ročníků získal tento kopec, který pro náš seriál objevil  Martin Čábela. 

  Poslední červencový víkend prožijí závodníci Českého mistrovství závodů automobilů do vrchu v malebném západočeském městečku Bečov nad Teplou. Čeká je zde 4 800 m dlouhá trať na silnici z Bečova do Krásna. Na letišti v Krásně bude umístěno depo a organizační zázemí závodu.

 Po oba dny budou závody probíhat podle stejného schématu. V osm hodin odstartuje první tréninková jízda, po ní následuje druhá. Po polední pauze zhruba v jednu hodinu odstartuje první ze dvou závodních jízd. Po skončení závodu dojde v depu na letišti k dekorování nejlepších v jednotlivých objemových třídách. Časový rozvrh může být operativně změněn podle průběhu závodu.

 Diváky a příznivce automobilových závodů čeká zajímavá podívaná. Kolem devadesáti přihlášených, mezi kterými nechybí špičkoví závodníci ČM ZAV ani zajímaví hosté, slibuje napínavé boje ve všech třídách, zvlášť když se celý seriál přehoupl do své druhé poloviny a pomalu tak vrcholí boj o mistrovské tituly. Pozvání k velké radosti pořadatelů přijala další z legend autosportu  a to bývalý špičkový jezdec Fiatů Robert Pecina, který stejně jako Jaroslav Duchek / ten zatím nechyběl v žádném ročníku/ reprezentovali tento region v M ČSSR ZAV.

 Organizátoři i závodníci ČM ZAV srdečně zvou všechny fanoušky rychlých strojů, jen je prosí, aby se při sledování závodů řídili zdravým rozumem, bezpodmínečně plnili pokyny traťových pořadatelů a bezvýhradně respektovali vyznačené zakázané prostory, aby se neopakovala situace z loňského roku, kdy si pár diváků myslelo, že pro ně zakázaný prostor neplatí a pořadatelé jim byli k smíchu. Z omylu je vyvedl až velmi rychlý zásah policejní hlídky, po kterém hrdinové okamžitě zkrotli. Vstup do diváckých prostorů i do parkoviště závodních strojů na letišti je zdarma, rovněž zdarma je na místě distribuován průvodce sezónou s informacemi o seriálu, jezdcích a tratích. Podrobnější informace, startovní listinu, zajímavosti a fotogalerie lze najít na http://www.edda.cz/mscrdovrchu.

Webmaster Edda Patera. Designed & Powered by Jan Frank © 2007