13.08.2012 15:10:28 | edda | přečteno: 6463x
Pozvánka do Berouna
 

ČM ZAV, Beroun- Železná, 18.srpna 2012

 

 V sobotu 18. srpna se na trati z Berouna do Železné uskuteční automobilový závod započítávaný do Českého mistrovství závodů automobilů do vrchu. Berounský podnik patří k vrcholům tohoto seriálu, který na zdejší trati vlastně před čtyřmi léty začínal. Za dobu svého trvání se ČM ZAV, vypisované promotérem E. Paterou dostalo na vysokou sportovní i organizační úroveň. O tom se budou moci v sobotu přesvědčit na vlastní oči diváci, které čeká podívaná na nabité startovní pole.

 Trať zdejšího závodu je mezi závodníky velmi oblíbená, o čemž svědčí stovka přihlášených. Na startu nebude chybět nikdo ze špiček jednotlivých tříd vypisovaných v mistrovství, k těm dosud nejúspěšnějším patří M. Černý na Škodě 130 L, M. Lev na Subaru Impreza a J. Srnský jr.na Škodě 130 LR, s kterou startuje v kategorii historických automobilů. V té startují závodní automobily vyrobené do r. 1985 a díky pestré paletě zde startujících automobilů, od legendárních škodováckých stotřicítek až po dvanáctiválcový Jaguar XJS, patří tato kategorie k ozdobám ČM ZAV.

 K zajímavostem závodu bude patřit start Romana Skamene v poháru vypsaném pro Citroeny Saxo. Na kopci se objeví i příznivkyně seriálu a prezidentská kandidátka J. Bobošíková. Mediální partner seriálu Radio Hey jistě přispěje k mimořádné atmosféře závodu.

 Závod začíná v osm hodin ráno první ze dvou tréninkových jízd. Start první závodní jízdy je naplánován na půl jedné. Depo je umístěno v obci Železná, jejíž obyvatelé si již na závodní týmy, které v době závodů jsou rozloženy pod jejich okny, zvykli a za to jim patří dík.

 Pořadatelé očekávají hojnou diváckou účast a věnují maximální péči jejich bezpečnosti. Pro návštěvníky budou vyhrazena divácká místa a traťoví pořadatelé budou přísně kontrolovat zakázané prostory. K tomu, aby mohly závody probíhat bez problémů, je nutné, aby diváci při jejich sledování nezapomínali na svůj zdravý rozum a bezpodmínečně se řídili pokyny pořadatelů. Nad bezpečností závodníků bude bdít jednotka profesionálních záchranářů berounských hasičů a lékařská záchranná služba. Pořádání závodu s sebou přináší i určitá omezení normálního provozu, pořadatelé zajišťují řádné vyznačení objízdných tras.

 Pořadatelé i závodníci jistě udělají maximum, aby závody dopadly ke spokojenosti všech a přinesly zajímavý a poutavý zážitek všem, kteří se rozhodnou jej navštívit. Vstup je zdarma, zdarma je distribuován i tištěný průvodce sezónou, podrobnější informace, seznam přihlášených a další zajímavosti o závodě mohou zájemci najít na webových stránkách http://www.edda.cz/mscrdovrchu.


 

 Jarda Malík

rosi | 14.08.2012 08:38:14
Kluci když vše dobře dopadne,přivezu ukázat nastupce ,,Hačiroku" Toyotu GT86:)
Webmaster Edda Patera. Designed & Powered by Jan Frank © 2007