aktualizováno | 15.08.2012 23:02:36 | edda | přečteno: 5997x
Beroun - divácké tipy

1. Start  - startovní prostor bude celý oděn do barev ÚAMK, k tomu bude použito mnoho materiálu / nafukovadla, prapory, banery apod/, které pro reprezentativní účely autoklub nakoupil / např. Den bezpečnosti se Schumachrem na Václaváku/. Ozvučení a péči o hosti bude mít na starosti zkušený Petr Kotek a nebude premiérově chybět fundovaný komentář Jardy Malíka, který má nevyčerpatelné znalosti, a to nejen o našich jezdcích:-). Cca 150 metrů od startu bude umístěn radar. Také je zde WC a občerstvení. Náš startmaršál Václav se bude tentokrát střídat s paní Bobošíkovou, která zde bude sbírat zkušenosti pro start v následujícím podniku...:-)

2. Úsek č.3 -  Jedná se o dvě levé zatáčky různého poloměru, které však zkušený jezdec dokáže projet jako jednu zatáčku. Jelikož jsou zde ještě pneumatiky studené, není zde nouze o krizové momenty. Přístup je zkratkou od startu / cca 200m/

3. Horizont  -  Jeden z nejtěžších úseků, které lze vůbec na trati závodu do vrchu najít. Jezdci přijíždějí velmi velkou rychlostí na tento horizont, na kterém je ovšem mírná levá zatáčka, kterou nelze projet naplno. Poslední kdo to podržel / a já mu věřím, byl Ozzy se starým dobrým Cosworthem v jeho zlaté éře/. Navíc jezdec do ní vůbec nevidí, až těsně před.... Již zde bylo mnoho težkých havárií / např. Voves, Fraiberg, Zezulka, Nývlt atd/. Přístup je možný pouze v pauzách závodu. Od startu cca 1km, a to samé od křižovatky na Lhotku. Divácký prostor bude až v nájezdu do následujícího esíčka.

4. Retardér - Ten je umístěn v prostoru bývalého cíle, cca 200m před horizontem. Přístup od křižovatky na Lhotku.

5. Šikana    - Ta se nachází na křižovatce, a lze zde využít rozšíření autobusových zastávek. Příjezd od Lhotky / Vráže u Berouna/.

    Samozřejmě většina návštěvníků chce zavítat do depa. Zde je to trochu dále od trati, a to cca 1km za cílem. Depo se nachází v celém prostoru obce Železná. Zázemí, tiskové středisko, výsledková tabule je na obecním úřadě. V této obci je omezená možnost parkování. Pro návštěvníky je připraveno parkoviště na cvičné louce hasičů. Zpět na trať se vozem dostanete, tak že dojedete za obec k seřadišti závodních vozů a zde odbočíte na polní cestu, která Vás dovede do Lhotky.  

Webmaster Edda Patera. Designed & Powered by Jan Frank © 2007