05.09.2012 17:05:49 | edda | přečteno: 5904x
Tisková zpráva - Nutrend Racing

První  zářijový víkend patřil ve „vrchařském kalendáři“ jezdcům, kteří se účastní domácího mistrovství automobilových závodů do vrchu. Již předposlední podnik startoval ve slovenském Zvolenu a na všechny zúčastněné zde čekala krátká,  ale velmi technická trať.

K víkendovému dvojzávodu nastoupili za Nutrend racing tradičně dva závodní jezdci. Václav Janík s Lolou B02/50 zastupoval nejsilnější skupinu formulových vozů E2/SS a Jiří Svoboda startoval ve skupině E2/SC s vozem Radical SR3.

Celý sobotní den byl především ve znamení velmi proměnlivého počasí, které jezdcům komplikovalo správnou volbu pneumatik. I přes nepřízeň počasí se ale mechanikům podařilo optimální nastavení Janíkova vozu a jezdec dokončil svůj první trénink na druhém místě absolutního pořadí. Jiří Svoboda, který s vozem v předešlém závodě ve Slovinsku havaroval , jel  trénink především na jistotu a získal šestý nejrychlejší čas skupiny. Při druhém tréninku, i přes téměř sedmivteřinové zrychlení, obsadil Janík celkové třetí místo a Jiří Svoboda zopakoval z první jízdy šestý čas ve skupině.

Přes polední přestávku počasí nevydrželo a jezdci do závodu nastoupili na „mokrých“ pneumatikách. Oba jezdci Nutrend racingu proto volili první jízdu především na jistotu. Janík dojel na třetím místě absolutního pořadí a Jiří Svoboda obsadil šesté místo ve skupině. Ve druhé jízdě Janík zabojoval a poskočil na celkové druhé místo. V součtu obou jízd však čas, na doposud druhého Otakara Krámského nestačil a Janík si v sobotu připsal body za celkové třetí místo. Jiří Svoboda i ve druhé jízdě dojel jako šestý.

Absolutní pořadí:

1. Dušan Nevěřil  2:30:649

2. Otakar Krámský 2:31:720

3. Václav Janík  2:32:842

V neděli podstoupil Janíkův vůz drobné změny a jezdec pocítil zlepšení již od prvního tréninku, který dojel na celkové druhé pozici. Při druhém tréninku však Janík mírně zaváhal a ve výsledku se o jednu příčku propadl. Jiří Svoboda dokončil trénink na pátém místě.

První jízdu odpoledního závodu dojel Janík hned za vedoucím Dušanem Nevěřilem a druhým Otakarem Krámským, na třetím místě. Při druhém závodě ale jezdec zrychlil a  dostal se před Otakara Krámského, na absolutní druhou pozici. Jiří Svoboda si v obou závodních jízdách vyjel šesté místo ve skupině E2.

Absolutní pořadí:

1. Dušan Nevěřil  2:23:288

2.  Václav Janík  2:25:520

3.  Otakar Krámský 2:25:546

 

Krátká reportáž ze Zvolena bude odvysílána 04.09.2012 ve 22:50 hod, a to v rámci motoristického pořadu Svět motorů, na programu ČT4 Sport. Celý pořad pak tomuto podniku bude věnovaný ve středu 05.09.2012 v 17:35 hod opět na programu ČT4 Sport.

Edda | 05.09.2012 17:32:58
Tak jsem napočítal při ZAV Zvolen ve výsledkách jedenáct českých jezdců.... / jelo se jako M ČR/
Webmaster Edda Patera. Designed & Powered by Jan Frank © 2007