17.09.2012 09:36:30 | edda | přečteno: 6879x
Pozvánka na JEŠTĚD - SVIJANY PRIX
 

ČM ZAV, Svijany Prix, Ještěd, 22. 9. 2012, pozvánka

 V sobotu 22. září se uskuteční na trati od Křižan na Ještěd předposlední závod Českého mistrovství závodů automobilů do vrchu Svijany Prix 2012. Spolu s Beneckem a Kdyní patří Ještěd ke kopcům, které se jedou pravidelně od vzniku našeho seriálu. Závodníky zde čeká 2800 metrů dlouhá, náročná trať. Závod na Ještěd je mezi jezdci velmi oblíbený o čemž svědčí nabitá startovní listina s více než stovkou závodníků. Jelikož se jedná o předposlední možnost získat body do závěrečného hodnocení mistrovství, nebude na startu chybět nikdo z předních příček jednotlivých tříd, což skýtá naději na velmi napínavou podívanou na snahu závodníků bojovat o setiny sekund. Rozhodnuto není ani v neoficiálním absolutním pořadí, kde díky koeficientu o vítězství bojují M. Černý na Škodě 130 L, M. Lev na Subaru Impreza a J. Srnský jr. na Škodě 130 LR. Kromě pravidelných účastníků ČM ZAV se na start postaví mnoho hostů, v čele se špičkovým formulovým pilotem Alešem Mlejnkem na Lotusu či Pavlem Ulmanem na nejrychlejším BMW na českých kopcích.

 Program závodu začíná v osm hodin první ze dvou tréninkových jízd naplánovaných na dopoledne. První závodní jízda by měla začít v půl jedné, hned po ní bude následovat závěrečná druhá jízda. Do hodiny po jejím skončení budou v prostoru startu dekorováni nejlepší tři závodníci jednotlivých vypsaných tříd.

 Zatím všechny letošní závody prokázaly vysokou sportovní i organizační úroveň ČM ZAV a není důvod nevěřit, že i Svijany Prix 2012 potvrdí tento trend. Pořadatelé i závodníci srdečně zvou všechny fanoušky rychlých automobilů k návštěvě. Organizátoři dbají o maximální bezpečnost diváků, proto jsou podél celé tratě vyhrazeny divácké prostory a vymezena nebezpečná místa se zákazem vstupu. Pořadatelé prosí všechny návštěvníky akce, aby se při sledování závodu řídili zdravým rozumem a bezpodmínečně respektovali pokyny traťových pořadatelů a přispěli tak k hladkému průběhu závodu. Vstup na závody je zdarma, zdarma je také na místě distribuován tištěný program ČM ZAV s informacemi o jezdcích a tratích. Podrobnější a aktuální informace o závodě a celém mistrovství lze nalézt na http://www.edda.cz/mscrdovrchu.

 

Jarda Malík

Webmaster Edda Patera. Designed & Powered by Jan Frank © 2007