25.09.2012 09:28:49 | edda | přečteno: 5696x
Tisková zpráva

Skvěle připravená trať, téměř stopadesát vozů na startu a obrovský zájem fanoušků, takový byl závěrečný podnik Mezinárodního mistrovství České republiky vrchařů, který proběhl o víkendu v rakouském městečku Sankt Agatha. Pro Nutrend racing se jednalo o klíčový závod, rozhodující o konečném umístění týmu v letošní sezoně. 

 

Díky bodovému náskoku v absolutní klasifikaci domácího mistrovství, stačilo Janíkovi k dosažení titulu Vicemistra pro závodní sezonu 2012, umístění těsně za Otakarem Krámským. V případě technických problémů, popř. jezdeckého zaváhání by Janík o titul automaticky přišel.

 

Nutrend racing zastupovaly v Rakousku již tradičně dva závodní vozy. Václav Janík odstartoval ve formulové skupině E2/SS s vozem Lola B02/50 a Jiří Svoboda zastupoval s vozem Radical SR3 skupinu E2/SC.

 

Oba sobotní tréninky proběhly na mokré trati bez sebemenších problémů a tým se plně soustředil především na optimálním nastavení závodních vozů. Václav Janík si v sobotu vyjel čtvrté místo ve skupině a Jiří Svoboda obsadil vynikající druhou pozici.

 

V samotném nedělním závodě se již jelo na zcela suché trati. Václav Janík, který zvolil jízdu především na jistotu, obsadil ve skupině formulových vozů čtvrtý nejrychlejší čas. Třetí příčku získal s vozem Lola 3000 Waldy Hermann, jako druhý dojel na voze Reynard, Otakar Krámský a první pozici získal švýcarský jezdec, Eric Berguerand s Lolou FA99. Jiří Svoboda, stejně jako v sobotu, obsadil výbornou druhou příčku ve skupině E2/SC.

 

Čtvrtým místem v Rakousku si Janík svou celkovou druhou pozici v absolutní klasifikaci s přehledem pojistil a získal tak titul Vicemistra ČR pro rok 2012. Oproti loňské třetí příčce si tak  Nutrend racing v celkovém žebříčku domácího šampionátu o jednu příčku polepšil. Titul Mistra republiky pro rok 2012 pak získal Dušan Nevěřil a na bronzový stupínek vystoupil Otakar Krámský. 

 

I přesto, že domácí mistrovství je u konce, o pořadí v mezinárodním šampionátu FIA Challenge není stále rozhodnuto. Nutrend racing se proto v termínu, 05.-07.10.2012, zúčastní německého podniku Mickhausen, kde se svou, prozatím první příčku, bude snažit ve velké konkurenci startujících jezdců

Jarda M. | 25.09.2012 11:01:21
150 závodníků na startu závěrečného podniku Mezinárodního mistrovství České republiky vrchařů :-))) Akorát, že našich tam bylo doopravdy 11.
Webmaster Edda Patera. Designed & Powered by Jan Frank © 2007