aktualizováno | 02.10.2012 09:25:08 | edda | přečteno: 6031x
O titulech ČM ZAV se rozhodne na Živohošti.
 

V sobotu a v neděli se v posledním závodě sezóny Českého mistrovství závodů automobilů do vrchu definitivně rozhodne o držitelích mistrovských titulů a dalším pořadí v jednotlivých třídách. Skončí tak již pátý ročník populárního vrchařského seriálu. Teoreticky může být sveden souboj o Mistra i v dalších třídách, ale nejtěsnější souboje se očekávají – v N-1600 mezi A. Širokým a Mirkem Pribulou, v E-1600 mezi Jardou Fikotou a Zdeňkem Tichým a v H-2000 mezi Edou Paterou a Ivo Králem. Zajímavý bude i souboj o druhé místo v E-2000, kde jsou minimální rozdíly mezi jezdci – Součkem, Charvátem a Šmiedem či v E+2000 mezi Kučerou, Liškou a Kinterem.

V neoficiálním, absolutním pořadí, kde se ovšem rozděluje 450 000KČ jsou na předních místech již větší rozdíly, ale stačí jeden nedojetý závod..... K prvenství a prémii 50 000KČ má nejblíže Míra Černý.

Zatím se k závodu přihlásilo112 závodníků, vedle stálých účastníků ČM ZAV z nichž nemůže nikdo chybět, aby nepropásl poslední možnost k navýšení svého bodového konta a vylepšení, nebo aspoň udržení umístění v celkové klasifikaci, se na startu, jak je na Živohošti zvykem, objeví i hosté, kteří obohatí i tak kvalitní podívanou, kterou ČM ZAV nabízel po celou sezónu.

Závodníky čeká 2,5 km dlouhá trať ze Staré Živohošti na Křeničnou. Start se nachází u výjezdu od hotelu Atlantida, v kterém se nachází společenské centrum závodu. Tréninky začínají v sobotu v osm, v neděli v devět hodin, po oba dny po polední přestávce ve 13 hodin odstartuje první závodní vozidlo do první závodní jízdy, po jejímž skončení odstartuje druhá závodní jízda. Zhruba do hodiny po projetí posledního závodníka cílem se před hotelem Atlantida odehraje slavnostní ceremoniál s předáním pohárů nejúspěšnějším v jednotlivých třídách. Pro pohyb návštěvníků a místních obyvatel bude mezi jednotlivými jízdami trať otevřena.

Pořadatelé i závodníci ČM ZAV srdečně zvou všechny fanoušky automobilových závodů na zajímavou podívanou a prosí je, aby v prvé řadě mysleli na svou bezpečnost, řídili se zdravým rozumem, využívali vyznačených diváckých prostor a bezpodmínečně respektovali pokyny traťových pořadatelů v zájmu bezproblémového průběhu závodu.

Seznam přihlášených, podrobnější informace o závodu a celém Českém mistrovství závodů automobilů do vrchu a další zajímavosti včetně fotogalerií najdou zájemci na webových stránkách seriálu: http://www.edda.cz/mscrdovrchu

Webmaster Edda Patera. Designed & Powered by Jan Frank © 2007