22.10.2012 19:18:46 | edda | přečteno: 6540x
Petr Vejvoda provede při RBR rallyovým debutem Standu Budila
 

Zkušený spolujezdec Petr Vejvoda se po roce opět chystá startovat na Rallye Berounka Revival. Zatímco loni navigoval Josefa Čermáka staršího, tentokrát bude číst noty Stanislavu Budilovi. Vstříc nástrahám trati se vydají v kokpitu krásného BMW 2002 TI se startovním číslem 62.

 

Fanoušci si Petra Vejvodu pamatují především jako spolujezdce z podniků MMČR a sprintrally. Zde v letech 1997 až 2009 navigoval například Václava Stejskala a Josefa Čermáka. Po krátké odmlce se předloni k milovanému motoristickému sportu vrátil. Nikoliv však mezi posádky se soudobými auty, nýbrž do kokpitu historického Forda Escorta MK I. „Loňskou sezónu vedle Pepy Čermáka jsem si užil skvěle. Letos jsem pro změnu zahájil spolupráci s dlouholetým kamarádem Standou Budilem ze Štětkovic u Sedlčan. Budu se mu snažit maximálně pomoci. Standa si bavoráka stavěl doma sám půldruhého roku. Vyzkoušel ho letos při závodech do vrchu v rámci EDDA Cupu, kde absolvoval kopce v Berouně, Radotíně a Živohošti. Nejvíce ho však lákají soutěže. V příští sezóně bychom se rádi zúčastnili kompletního seriálu Volného poháru,“ informuje o svém novém angažmá pražský spolujezdec.

 

Dalším velkým testem a zároveň společnou premiérou v kokpitu bude nadcházející víkend Rallye Berounka Revival. „Už loni jsem jel Berounku s Pepou Čermákem. Celá akce mě nadchla. Je fascinující vidět mnoho nádherných historických skvostů a stanout tváří v tvář legendám motoristického sportu. Zárukou skvělé organizace jsou otec celé myšlenky Eda Patera, ředitel většiny podniků EDDA Cupu Roman Linhart a mnoho dalších super lidiček. Už se moc těšíme, až divákům předvedeme se zadokolkou nějaký ten smyk. Tímto bych rád pozval všechny příznivce rychlých kol ke slavnostnímu startu i tratím rychlostních zkoušek,“ netají své natěšení Petr Vejvoda.

 

Vlastimil Resl, www.ewrc.cz

Jarda M. | 23.10.2012 17:18:14
Prý zkušený spolujezdec. A udělá takovou botu. To tě asi Standa nepochválí, že už před startem máte 1000 TB za to, že jsi v rozhovoru s Vlastíkem nezmínil pochvalně sportovního komisaře Revivalu.
rosi | 23.10.2012 13:28:39
Petře,jedině Ty a Moya:))lepší neznám:)
Manyjak | 22.10.2012 23:14:39
To je přece jasný :-) . H.
Edda | 22.10.2012 19:21:21
Péťo, my rychlostní zkoušky nemáme....!
Webmaster Edda Patera. Designed & Powered by Jan Frank © 2007