aktualizováno | 09.11.2012 13:47:57 | edda | přečteno: 6452x
Rozhovor s promotérem
 

Rozhovor

 

 

Jak jsi spokojen s ročníkem 2012?

 

Asi tušíš:-), supr,supr, supr!

Za prvé – již druhý ročník nebylo potřeba zásahu zdravotníků!!! Roman Linhart za pět let ředitelování opravdu vyrostl v pořádnou personu, zejména jeho důslednost v bezpečnostních opatřeních je výtečná a základem výše uvedeného!

Za druhé – velmi jsem se obával úbytku jezdců, tak jak to vidíme u konkurence. Naštěstí, a patří za to jezdcům dík, nám zůstali věrní.

Za třetí – opět u nás startovali “ nováčci” - špičkoví jezdci let 70,80tých. Jsem tím asi posedlý, ale má statistika aktivní účasti legend v Edda Cupu se až neuvěřitelně plní a to mne nesmírně uspokojuje! A již se těším na další:-)

 

Přesto, je něco, co Tě mrzí?

 

Chování některých jezdců, kteří naštěstí tvoří jen malé promile účastníků. Jak jsem řekl na schůzi, ujalo se u nás heslo – Jsem pro spravedlivé a férové závody, ale nesmí se to týkat mne... Kdo se domnívá, že náš sportovní komisař Jaroslav Malík nejedná fair play, či by dovolil nějakou křivárnu, by se měl poroučet!!!

 

Co Tě letos nejvíce překvapilo?

 

Překvapilo a hlavně potěšilo zrychlení Lukáše Kubíčka či Audi Quattro Petra Žáčka po úpravě motoru. Je to opravdu bestie, která mi velmi připomíná mé Subaru a Péťovi vůbec nezávidím, že v tom sedí:-)) Lépe se na to kouká ze stráně:-). Jsem rád, že si náš seriál vybral rallyekrosař Vráťa Kinter, který kromě atraktivního vozu velmi oživil přátelskou atmosféru v depu! Těším se z účasti jezdců z Německa, Antti již přislíbil nějakou inzerci mezi jezdci z bývalé NDR, kde místní Berg Cup snad až zkrachoval??, tak snad se příští rok ještě rozroste účast.

 

Jak jsi spokojen jako jezdec?

 

Opět nad míru! Sice jsem nezískal titul, ale když počítám vzájemná vítězství 11: 7 v můj prospěch, tak je to opravdu úspěch. Holt jsem blbě vymyslel ¾ body při nižší účasti:-)

Tuto třídu jsem si vybral po dlouhé úvaze. Jezdí zde jeden z nejlepších a nejzkušenějších jezdců Ivo Král, kterého jsem měl za vzor již v našem klubu AMK Karlštejn. Tenkrát byl pro mne opravdu nedostižná hvězda:-). Taktéž má špičkovou techniku, kterou již asi osm let vyvíjí, navíc používá 16V hlavu. O kvalitách této třídy svědčí i časy dosažené v absolutním pořadí!

Musím říci, že soupeření s ním naprosto naplňuje mé představy o závodění. Velmi si to užívám a doufám, že Ivoš nebude vymýšlet krávoviny a zůstane ve třídě.

 

Změnil se Tvůj názor na Rally systém?

 

Vůbec, naopak, je to velmi napínavé soutěžení až do konce. Ještě teď se směji, když si vzpomenu, jak ve Kdyni Ivoš vyváděl, když jsem po jeho dvoudenním snažení po jedné mokré jízdě smazal jeho náskok. To i Irča se bála, až přijede dolů:-))) Tolik chvály na tento systém jsem ještě neslyšel:-)))

V ročníku 2013 se pojede tento systém opět dvakrát / Kdyně, Živohošť/.

 

A největší zklamání?

 

Určitě to, že nám zrušili týden před akcí kopec v Řevnicích. Uděláme vše, aby to příští rok vyšlo!

 

A kde se Ti nejvíce líbilo?

 

Mě všude, hlavně proto, že nikde nebyly zásadní problémy, které by jednotlivý podnik degradovaly. Každá trať má svoje, např. mně nesedí Ještěd. Ale jak ukazuje i anketa, není neoblíbený či naopak výrazně oblíbený podnik na úkor jiných a to mně těší! Je skvělé, že kromě dvou závodů, byla všude větší účast, než v loňském roce.

 

Nějaké další novinky?

 

Tak zatím nic velkého, uvidíme. Určitě nebude žádné zdražování, spíše se budu snažit o rozšíření počtu obdarovaných jezdců. Chtěli bychom zkusit prosadit dlouhý Ještěd, rýsuje se jedna nová trať / tedy kromě případných Řevnic/. Jistě se nepojede Telnice. V žádném případě nechceme více jak 11 podniků. Hodně si slibuji od posílení spolupráce s ÚAMK. Panu prezidentovi autoklubu dr. Vaníčkovi patří velký dík za podporu našeho seriálu!

 

Děkuji Jarda Malík

 

 

 

 

 

 

 

 

Webmaster Edda Patera. Designed & Powered by Jan Frank © 2007