aktualizováno | 20.07.2008 12:23:29 | edda | přečteno: 3106x
Komentář - Zbraslav 1. část
 

Za rekordní jezdecké účasti pokračoval seriál M ČR amatérů dalším podnikem a to přímo v hlavním městě. Čekala nás 3,5km dlouhá trať, z větší části po místní úzké a rozskákané silnici. Závod se jel za velmi slušné divácké účasti. Zde musím poděkovat redaktorce novin Prahy 12 paní Beranové. Mít spoty v několika radiích a několik živých vstupů a rozhovorů s aktery a večerní aktuální zpravodajství na ČT 24, to se jen tak nepovede.

Domnívám se, že trať je svým profilem velmi náročná a a pro mě osobně úžasná. Povede-li se po dostavbě tunelů nový povrch, tak bude patřit k nejtěžším v seriálu.

Asi všem bylo jasné, že při takové účasti a složité logistice / depo v cíli a bus/ se bude soutěžit až do večera. Bohužel snaha pořadatelů o dokončení obou jízd byla uťata jezdcem „Firemanem“, který v nejužším místě pověsil svou Corvette na svodidla takovým způsobem, že hasiči museli uřezat svodilo pod vozem. Proto se všem jezdcům počítala pouze prvá jízda. Tentokrát vůbec nefungovala spolupráce s časoměřiči a zasadím se osobně pro příště, že takto špatně Vás již nikdy nebudem informovat o časech. Na obranu časoměřičů je nutné si uvědomit, že při takové účasti již nemohou být registrace ráno / poslední jezdec se registroval v 9h.../. Časoměřič musí mít v době prvého tréninku kompletní startovní listinu, což tady nemohl. Pak někteří jezdci v tréninkové jízdě nebyli zahrnuti.

Řešilo se několik problémů souvisejících z premiéry zde. Např. Je nutné zajistit omezení busové linky 165, lépe připravené vysílačky, více pořadatelů na svoz, omezit zde účast na 120 jezdců. Musím zde osobně poděkovat Romanovi Linhartovi, a měli by všichni. Bez jeho vyčerpávajícího úsilí bychom tady snad ani jet nemohli. Opravdu nikdo z Vás netuší co všechno se muselo zde řešit! Máme spoustu nových zkušeností do dalších závodů.

Zabezpečení tratě bylo opět na dobré úrovni a bylo pouze několik menších havárií.

Závěrem děkuji všem pořadatelům za obětavou činnost a osobně se omlouvám oběma dívkám / SDH Cholupice/na kulaťáku v Točné. Také náš dík patří panu starostovi Prahy 12 Petrovi Hánovi za patronát nad akcí.

 

Eduard Patera

RTM motosport | 20.07.2008 19:25:27
Není co psát,protože vše už bylo řečeno,takže prostě díky!!!
rosi | 20.07.2008 18:08:31
JEN JEDNO VELKÉ DĚKUJI ZA CELÝ TEAM SCUDERIA STRAŠNICE.
Honza Semlbauer | 20.07.2008 14:50:41
Ahoj všem, všem musíme všichni moc poděkovat, protože to byl bezvadný den ve skvělé partě. Skvělé pořadatelské výkony zase tradičně podali bratříci Linhartové (až na noční výkřiky VERUNKOOOO!!! :) ale i tak super), Eddova příprave bezvadná, naháněč v depu a na seřadišti super, startér úžasný atd. atd.) Samozřejmě někomu se může zdát, že tu a tam něco bylo špatně, ale 150 lidí je strašně moc a vůbec se divím benevolenci Eddy, že nechá lidi přihlašovat takhle blbě a do pozdě. Chápu, že všichni tam nemůžou přijet se přihlásit o den dřív, ale tak pokud má být první trénink v 7:30, tak poslední přihlášený v 7:00 mě připadá až až! to už by mohl každý obětovat ne? tak si přivstanu sakra! omezujete tím pořadatele i ty jezdce, kteří se snaží vše plynule zvládnout. Eddíku, bylo to super, ale myslíš, že by na "klasickém" mistráku tolerovali něco jako přihlášení v sobotu po prvním tréninku? a přeci jen jsme taky MČR ne? s úrovní i vyšší! a za co chci strašně poděkovat je ten detailík, který si nechal vybrousit na poháry... není tam slovo AMATÉRU. A co si budem povídat, většina závodníků se jako amatéři nechovají a myslím, že i se tak nechtějí cítit a pořadatelská činnost je na úrovni profesionální a ne amatérské. Myslím, že vše bylo rozhodnuto správně a celkový dojem je velmi dobrý. Děkuji všem H.
skoty | 20.07.2008 13:14:44
Díky vám všem kluci, kteří jste se snažili nechat svézt tolik lidí, měli jste s tím obrovské množství práce. Myslím že Karel to vystihl, 150 lidí je moc, depo je roztříštěné, silnice úzká a trať složitá. Díky lokaci v Praze je taky průjezd autobusů mnohem častější než jinde. I my jsme narazili na odpůrce závodů hned po příjezdu, ale takoví lidé prostě jsou, s některými se dá domluvit, s některými ne, nemá cenu s nimi ztrácet čas a energii. Škoda povrchu, auta dostala zabrat, nicméně celkový dojem je i přes jednu odjetou jízdu výborný, hlavně pořadatelsky se nedalo na nic stěžovat. Díky a za rok snad zas :)
tomáš | 20.07.2008 13:01:27
tato sobota byla skvělá,děkuji a smekám před všemi,kteří se podíleli na organizaci této akce.Zvládnout takový nápor musí být náročné a jako první ročník to bylo super.Díky Edo,díky řediteli,startérovi,srovnavači aut při svozu a díky všem pořadatelům a také díky všem co měli odvahu a trpělivost tyto závody umožnit právě v Točné.
fil | 20.07.2008 12:04:36
Byly to moje prvni zavody a paradne jsem si cely den uzil. Dik organizatorum a za rok doufejme znovu v Tocny.
Karel Boura | 20.07.2008 11:44:54
Také musím říct, že obě dívky na kulaťáku dováděly velmi dobrou práci. Velmi mne však zarazilo během dne několik, tuším asi 3-4případy vzteklých , nervózních pražaček, které vjeli do prostoru depa, kde neměli co dělat. Místo toho aby pokorně a potichu odtáhli do ř**i tak najížděli do lidí, troubily jak smyslů zbavené. Když jsem se jedné v naprostém poklidu ptal proč tak troubí, jestli je už tak unavená, odvětila, že jí už 30minut zdržujeme dceru (ta se šklebila ze sedadla spolujezdece) a teď že zrdžujeme jí a jestli prý vím co to je někam pospíchat...... no nevím co si o tom mám myslet. Proč jede někam kde nemá co dělat a pak ještě osočuje lidi kteří s ní jednají slušně. Aby toho nebylo málo její nervózní činnosti si všimla v tu dobu přítomná hlídka PČR. Nervozní a vzteklá řidička je mále přejela když téměř nereagovala na povel stůj. Místo aby si vyslechla domluvu policistky tak se do ní ještě pustila. Policistka pochopila záhy, že to nemá smysl a chtěla odejít. V tom na ní žena z auta začala ještě něco pokřikovat. Zůstal jsem stuhle stát a čumět, tohle jsem snad za celý život ještě neviděl. Vzhledem k Eddově bezmezné touze uspokojit hrůzostrašné množství zájemců o svezení bylo už dopředu vcelku jasné, že dokončit závod v nějaké rozumné době. Myslím, že pořadatelé odvedli na místě dobrou práci a v podmínkách které na místě byly asi nešlo víc udělat. Velice jsem se bál zejména situace kdy by se na velmi úzké a rychlé trati potkal autobus se závodníkem. To se však díky bezchybné i když zdlouhavé koordinaci nestalo. Proto bych jako jedinou i když závažnou chybu viděl v připuštění neúměrně velkého počtu závodníků na trať jejíž kapacita není dostatečná pro 150 jezdců.
Webmaster Edda Patera. Designed & Powered by Jan Frank © 2007