aktualizováno | 06.12.2012 09:41:06 | edda | přečteno: 6276x
Rozhovor s Petrem Žáčkem
 

Rozhovor

 

Jak jsi spokojen se svým výkonem?

 

Jsem spokojen!

Sezonu jsem začal s půjčeným Mercedesem od Edy, původně na dva tři závody. Díky přibývajícím problémům s dostavbou mé nové Audi a Edově trpělivosti s půjčováním Mercedesu, se soužití s touto legendou protáhlo na více jak polovinu závodní sezony . Nečekal jsem , že mi Mercedes přiroste tolik k srdci . Je to auto, které se, na rozdíl od zběsilé Audi, chová čitelně . Díky moc ,Edo, za tuto zkušenost! Letošní seriál jsem dokončil s Audi, kde jsem krom technické závady v Berouně snad naznačil její potenciál, zbývá už se jen s ní naučit jezdit. Obě auta jsem snad umístil tam kam patří.

 

Co soupeři?

 

Doufám ,že soupeři jsou s mým výkonem už méně spokojeni než já .

V kategorii H+2000 je dobrá parta , se zdravou soutěživostí.

 

Co Tě letos nejvíce překvapilo?

 

Zaseknutý plný plyn na Bečově. Když už mi doteklo co se děje, začal jsem Audi krotit přes brzdu, abych jízdu dokončil. S přibývajícími ujetými metry brzdy vadly a motor získával nadvládu nad autem i nade mnou. Čas byl dobrý. Zopakovat už bych si to ale nechtěl.

 

Kde se Ti letos nejvíce líbilo ?

 

Každá trať má něco. Most nemá chybu, Kdyně je nádherně klouzavá, Vrchlabí super, v Sosnové lze jet na hraně možností bez rizika rozbití auta, zase je tam gumo žravý asfalt . Bečov má svoje kouzlo, ale nejvíc? Asi “skoro domácí “ Ještěd , široká přehledná trať, kde vím, že za levou zatáčkou bude pravá .

 

Jaký je Tvůj názor na Rally systém?

 

Nevidím v něm problém, jde o čas jako vždy, jenom se sčítá více položek.

 

Co by jsi změnil v pravidlech?

 

Nic mě nenapadá, jsem začátečník. Nemám dostatek zkušeností, abych někomu radil. Seriál má dobrou úroveň i díky současným platným pravidlům .

 

Zajímají Tě akce typu Revival?

 

Určitě dobrá akce. Dvakrát jsem se účastnil , Potkal jsem se tam s pány a auty, které jsem jako kluk obdivoval. Kdo má čas a auto doporučuji.

 

Přeji všem do příští sezony hodně zdraví, štěstí a spolehlivá auta , Petr Žáček

Webmaster Edda Patera. Designed & Powered by Jan Frank © 2007