aktualizováno | 19.12.2012 10:00:54 | edda | přečteno: 6230x
Rozhovor s Tomášem Kučerou
 

Rozhovor

 

 

Jak jsi spokojen se svým výkonem?

Měl jsem letos bouřlivou sezónou s nepovedeným začátkem, ale slušným závěrem. Celkově jsem nakonec skončil druhý ve třídě stejně jako loni. Myslím, že ve své druhé kompletní sezóně jsem se trochu jezdecky zlepšil a osvojil si některé nezbytné dovednosti jako řazení bez spojky apod.

 

 

Co soupeři?

Lukáš Suchomel byl letos k neporažení, soupeřil jsem tak zejména s Vláďou Liškou a Vráťou Kinterem. Vláďovy výkony šly proti loňsku hodně nahoru a Vráťa zase stabilně dojížděl každý závod, takže do posledního závodu nebylo rozhodnuto o pořadí a bylo to napínavé.

 

 

 

Co Tě letos nejvíce překvapilo?

Asi problémy, které jsem měl na mých oblíbených tratích v Telnici a Bečově za polosuchých podmínek. Příště bych s neodzkoušeným nebo částečně nefunkčním vozem jel jinak, případně bych závod vzdal. Zkrátka člověk se má pořád co učit.

 

 

 

Kde se Ti letos nejvíce líbilo ?

Přes všechny problémy, které jsem měl s vozem, mám nejoblíbenější kopec v Bečově, líbilo se mi také v Berouně a na Živohošti.

 

 

 

Jaký je Tvůj názor na Rally systém?

Rally systém mi příliš nevyhovuje, protože neodpouští chyby. Více se mi líbilo, když se nejhorší jízda škrtala. Ale jeden závod v roce v tomto systému se dá vydržet.

 

 

 

Co by jsi změnil v pravidlech?

Líbila by se mi nová třída A+2000, jak navrhoval Eda, ve které by se mohlo sejít mnoho konkurenceschopných vozů a vozy by byly použitelné i pro rally. Více bych také uvolnil technické předpisy (nikoli bezpečnostní), aby se přilákalo do závodů více aut.

 

 

Zajímají Tě akce typu Revival?

Příliš mě tyto akce nelákají, proti závodům do vrchu nebo rally na uzavřené trati mi přijdou pomalé. Je ale pravda, že jsem to nikdy nevyzkoušel, tak nemám praktickou zkušenost.

 

 

 

 

 

 

Webmaster Edda Patera. Designed & Powered by Jan Frank © 2007