aktualizováno | 09.01.2013 22:24:11 | edda | přečteno: 6281x
Rozhovor s Václavem Polívkou

   Jeden z nejlepších soutěžáků minulosti a ke všemu ještě velký sympaťák, pro jaké budeme vždy s nadšením revivaly rádi dělat, nám poskytl krátký rozhovor. Patří k matadorům našich akcí, ještě nevynechal jedinou!

Jaké byly Tvé začátky v autosportu?

 

  Začátky byly asi jako u každého jezdce divoké, plné radosti a adrenalinu. Začátek je datován do roku 1973 a v roce 1990 ukončila závodění havárie na Rallye Tatry. Současná posádka Polívka-Kadlec spolu strávila přes 6 let.

 

1970-AMK Praha3-Žižkov, Š 1000MB oblastní závody

1972 M ČR v rallye + vrchy

1973 M ČSSR až do roku 1990 s Š110, Š110R cupé, Š120 a Favorit

 

Máme za sebou několik revivalů, jak je hodnotíš s odstupem času?

Revival hodnotím jako opravdu výborný nápad. S každým dalším ročníkem je vylepšován, stejně tak jako naše vozy. Výběr tratí s pěknými úseky se mi líbí. Revivaly hodnotím jako velmi vydařené a vždy se jich rádi zúčastníme.

 

Který Tě zatím nejvíce pobavil?

Nemohu říci, který z uskutečněných revivalů mne nejvíce pobavil. Každý z nich byl jiný, jedinečný a naplnil mé očekávání. Ze všech závodů máme radost a taktéž zábavy si užíváme při každé účasti.

 

Co bys při revivalech zlepšil či změnil?

Pro mne jsou nezáživné letiště s kuželkami, kde je horší orientace.

Naopak vysoce hodnotím Sosnovou, Hradec, motokáry Písek, lom Lešany, Sedlčany-připomínají soutěže rallye. Bohužel jsou všechny tratě naslepo, musíme hlídat překážky na trati a nevíme, kam to vede. Uvítal bych, aby bylo možno projet alespoň 1x a napsat SS jako část tratě a pak se tam vrátit a jet na rozpis, který jsme si vytvořili, čímž by se zkvalitnilo i sportovní vyžití.

Za starší a pokročilé bych navrhoval denní i noční dávky do 200km.

Jinak při nedodržení tratě/zabloudění/ bych přivítal informace o nejbližší vesnici, alespoň 1-3 začínající písmena.

Startovní čísla na bočních oknech jsou neprůhledná a ohledně výhledu nebezpečná, proto bych doporučil samotné číslice nebo průhledný materiál.

 

Koho z legend by jsi rád mezi námi ještě uvítal?

Uvítal bych na závodech třeba Karla Trojana, Pavla Schovánka, Břéťu Enge, Vlastu Tomáška, Láďu Bareše, Kvajzara, Pecha, Lanka, Doláka, Palivce, Šedivého, Trinera, Kulhánka…..a mnoho dalších.

 

S čím a kým pojedeš Prahu?

Pojedu jako vždy: Š110 se spolujezdcem Bohumilem Kadlecem.

Webmaster Edda Patera. Designed & Powered by Jan Frank © 2007