aktualizováno | 27.02.2013 09:25:31 | edda | přečteno: 6442x
Představujeme účastníky Revivalu

 V loňském roce si odbyl premiéru na naší akci Falko Jansen, a jelikož se mu RPR líbila, přijede letos opět. A to již s Lotusem Sunbeam skupiny B, který v loni zakoupil těsně před RPR, ale nestihl vůz řádně zaregistrovat. Startoval tedy na voze Volvo Amazone. Opět bude startovat s Mnichovanem Tonym Sedlackem.

FALKO JANSEN 71let -

 

  Je to automobilový obojživelník. Startoval jak v rallye, tak ve vytrvalostních závodech na okruzích.

  Jeho kariéra začala v šedesátých letech. Poprvé jsme ho mohli vidět / já tedy ne/ na Rallye Vltava 1964. Tuto oblíbenou soutěž jel několikrát, nejlépe skončil na pátém místě a to s Milanem Sedlackem, který bohužel nedávno zemřel .

  Vícekrát startoval na Rallye Tatry, Barum a Škoda. Jeho největším úspěchem v rallye bylo absolutní vítězství s Fordem Capri na Rallye Stomil 1973/ PLR/ a to před polskými legendami Jaroszewiczem a Stawowiakem. Pro zajímavost, čtvrtý skončil Rudy Stohl.

  Startoval také ve světovém šampionátu rallye, např. na RAC, 1000jezer – Finsko, TAP -Portugalsko a také na Costa Brava a Boucles de Spa.

  Několikrát také startoval na naší Grand Prix Brno s vozem Simca Rally3. Mimo výše uvedené také startoval s vozy Porsche 911, NSU 1000TTS, Talbot Sunbeam. S tímto nabroušeným vozem v bývalé skupině 4 a s tovární historií bychom ho měli vidět na naší akci.

  Koncem sedmdesátých let přestěhoval svou firmu JANSEN COMPETTITION do Rakouska, kde úspěšně podniká dodnes.

 

Webmaster Edda Patera. Designed & Powered by Jan Frank © 2007