aktualizováno | 01.04.2013 17:14:11 | dawe | přečteno: 7424x
Pozvánka do Mostu
 

Pozvánka do Mostu, sobota 6. dubna

 

6. sezona Českého mistrovství závodů automobilů do vrchu- Edda cup začne prvním závodem 6. dubna na mosteckém autodromu. Již tradičně závodníci Edda cupu zahajují své zápolení na dráze autodromu, která i svými bezpečnostními parametry dovoluje bez většího rizika rychle osvěžit závodnické instinkty po dlouhé zimní přestávce. Na druhou stranu ovšem trať, která proti přírodním vrchařským tratím, dovoluje v daleko větší míře využívat techniku na plný výkon, dokonale prověří kvalitu péče, kterou jezdci v přestávce svým strojům věnovali.

Mostecký závod, právě proto, že otvírá sezónu, je velmi oblíbený nejen mezi jezdci Edda cupu, tak i mezi hosty z jiných závodních seriálů a nejen vrchařských. Letos se na autodromu představí i několik účastníků Rallye Praha Revival, kteří si chtějí otestovat techniku a obohatí tak startovní pole historických automobilů. Důsledkem toho je nabitá startovní listina, která v současnosti čítá skoro 170 jmen!

Díky dispozicím autodromu a zkušenostem organizačního týmu Edda cupu jsou i s takhle vysokým počtem závodníků vypsány na jeden den dva závody. V 9 hodin ráno začne trénink pro první závod, ten odstartuje hned po skončení tréninku první závodní jízdou zhruba v 11: 15, druhou závodní jízdou bude první závod ukončen. Po, na autodromu povinné, hodinové přestávce ve 14: 00 začne tréninkem druhý závod, který je na rozdíl od dopoledního vypsán na tři jízdy. Po jejich skončení, zhruba v 18: 00 dojde k dekorování vítězů jednotlivých tříd. Časový rozvrh se pochopitelně může měnit podle aktuální situace tak, aby se zvládly odjet vypsané závodní jízdy.

Vysoký počet startujících, kde v jednotlivých třídách startují všichni z předních míst minulých sezón a systém závodu, kdy jedna jízda navazuje na druhou slibují zajímavou podívanou pro diváky, kteří mají možnost sledovat závody z diváckých prostor autodromu, nebo z prostoru depa, kam všude je po celý den vstup zdarma. Zdarma je na místě rovněž distribuován tištěný průvodce sezónou mimo jiné s portréty závodníků a informacemi o jednotlivých závodech Edda cupu.

Magnetem pro diváky, kromě sledování bojů o body mezi rivaly jednotlivých tříd, jistě bude i pohled na Ferrari Maranello, Porsche 996,997 GT3, Chevrolet Corvette Z06, Lotus Elite, Ultima GTR, Nissan 350 Z, které jsou také ve startovní listině. Jen v nejsilnější třídě E+2000 je 24 speciálů! Příznivce historických automobilů jistě potěší plejáda závodních automobilů značek, které se nesmazatelně zapsaly do análů automobilových závodů. Zajímavostí v této kategorii bude start R. Böhma na historické formuli 3 s motorem Wartburg a znalci Edda cupu budou sledovat jak si multišampion třináctistovkové třídy historických aut Josef Srnský jr.povede po přestupu do objemově vyšší třídy, kde na něj čekají nelehcí soupeři.

Organizátoři a závodníci Edda cupu srdečně zvou všechny příznivce automobilových závodů na mostecký autodrom a prosí je, aby při sledování sportu nezapomínali na ukázněnost a respektovali řád autodromu. Vstup je zdarma, v žádném případě u vjezdu nic neplaťte!

Kompletní startovní listinu, zvláštní ustanovení závodu, další informace a zajímavosti o mosteckém závodu a nejen o něm naleznou zájemci na. http://edda.cz/mscrdovrchu

Ivoš | 02.04.2013 09:50:20
-tak nevím-mám připravit ty hřebíky,nebo ne...
Webmaster Edda Patera. Designed & Powered by Jan Frank © 2007