aktualizováno | 22.04.2013 08:37:44 | edda | přečteno: 8042x
Pozvánka na Ještěd
 

Svijany Prix Ještěd, ČM ZAV, pozvánka

 

 O víkendu 27. a 28. dubna se v Liberci uskuteční druhý závod letošního ročníku Českého mistrovství závodů automobilů do vrchu – Edda cup, který je vypsán jako Svijany Prix Ještěd.

 Letos na závodníky čeká novinka. Zatímco v předcházejících ročnících Svijany Prix Ještěd končila trať na Výpřeži, letos je prodloužena na 4 700 metrů až k Chatě Ještědka. Toto prodloužení jistě přispěje ke zvýšení sportovní hodnoty závodu na trati, která je mezi jezdci oblíbená a vyhledávaná. Obvykle se k bojům o co nejlepší čas a body do klasifikace Edda cupu schází kolem stovky závodníků.

 Ti se na Ještěd sjedou už v pátek, aby v sobotu ráno v osm hodin zahájili závodní program tréninkem, který vyplní celé dopoledne. V půl jedné je plánován start první závodní jízdy, na kterou plynule naváže jízda druhá. Součet časů z obou jízd určí nejlepší závodníky vypsaných tříd, kteří budou dekorováni po skončení závodu v hotelu Ještěd. V neděli jezdci absolvují stejný program.

 Pro příznivce automobilových závodů, kteří mají vstup zdarma, jsou pořadateli určena divácká místa. Vedle nich jsou na kolem trati v nebezpečných místech vytýčeny zakázané prostory, v kterých se během závodu nesmí nikdo zdržovat. Organizátoři i jezdci prosí všechny diváky, aby ve vlastním zájmu, při sledování závodu používali zdravý rozum a bezvýhradně respektovali pokyny traťových pořadatelů a přispěli tak k bezproblémovému průběhu závodu Svijany Prix Ještěd.

 Podrobnější informace, seznam přihlášených a další zajímavosti o Svijany Prix Ještěd a celém ČM ZAV najdou zájemci na http://edda.cz/mscrdovrchu. K informování diváků kolem trati slouží zdarma distribuovaný tištěný průvodce sezónou, představující jednotlivé jezdce a tratě seriálu.

Webmaster Edda Patera. Designed & Powered by Jan Frank © 2007