aktualizováno | 02.05.2013 19:11:39 | edda | přečteno: 7105x
Tisková zpráva
 

Po zrušeném závodu v Brně již všichni závodní jezdci, kteří mají letos v plánu bodovat do domácího šampionátu, s velkou netrpělivostí očekávali start prvního letošního podniku. Dočkali se konečně až o tomto víkendu, kdy v rakouském Rechbergu proběhl již 41. ročník velice prestižního závodu, zařazeného tradičně do Mistrovství Rakouska, Mistrovství ČR a v neposlední řadě do šampionátu Mistrovství Evropy.

To, že závod je velice oblíbený, a to nejen mezi diváky a fanoušky – jejichž účast byla opět velmi vysoká, ale především mezi závodními jezdci, svědčilo nabité startovní pole, čítající 263 závodních vozů.

Tým Nutrend racing vyrazil do boje o cenné mistrovské body hned se třemi závodními vozy. Václav Janík zůstal i pro letošní rok věrný formulovému vozu Lola B02/50, jehož motor přes zimní pauzu prošel zvýšením výkonu a kompletní repasí. Druhý týmový jezdec - Jiří Svoboda, pro letošek změnil techniku, kdy původní vůz Radical SR3 vyměnil za Normu M20F. Dalším jezdcem, který v Rakousku hájil týmové barvy Nutrend racingu byl Karel Hubáček s vozem BMW M3 GTR.

Sobotní den byl klasicky věnován třem tréninkovým jízdám, kdy třetí jízda nebyla povinná. Václav Janík již v prvním tréninku zajel svůj osobní rekord a držel se v první desítce celkového pořadí. Jiří Svoboda, který měl na Rechbergu s Normou premiéru si během celého tréninku svou pozici neustále vylepšoval a zajížděl stále rychlejší časy. A také Karel Hubáček, i přesto, že v Rakousku startoval vůbec poprvé se dokázal během tréninku ve startovním poli neustále posouvat vpřed.

Nedělní den byl věnovaný samotnému závodu a probíhal ve dvou jízdách. Počasí jezdcům, stejně jako v sobotu přálo a diváci se tak mohli těšit na opravdu kvalitní výkony. Václav Janík si první jízdou vyjel vynikající sedmé místo absolutního pořadí. Při druhé jízdě se však jezdec potýkal s menšími technickými problémy na řazení, což ve výsledku znamenalo propad na celkovou osmou pozici. I přes tyto komplikace však dosažené časy naznačily, že by Janík tento rok mohl o nějaký ten stupínek opět postoupit vpřed. Jiří Svoboda se i během nedělích jízd především sžíval s novým vozem a ve své třídě E2-SC zajel pátý nejrychlejší čas. Karel Hubáček si na novou trať poměrně rychle zvykal a dokázal získat pěknou pozici v silné konkurenci závodních jezdců.

Krátký záznam ze závodů v rakouském Rechbergu můžete zhlédnout už dnes, tedy 30. dubna 2013, ve 22:10 hod na televizním programu ČT4 Sport, v pořadu Svět motorů.

Celá reportáž pořadu pak bude odvysílána v premiéře ve čtvrtek 2.5.2013 ve 20:20 hod a v repríze v neděli 5.5.2013 ve 12:05 hod a v úterý 7.5.2013 v 5:35 hod, taktéž na televizní stanici ČT4 Sport.

Nutrend racing se nyní pilně připravuje na nadcházející domácí podnik, startující již o tomto víkendu v Náměšti nad Oslavou, kde se mimo týmových jezdců – Václava Janíka a Jiřího Svobodu představí také členové projektu„Junior Cup“ se závodními vozy VW Lupo GTi.

 

 

Webmaster Edda Patera. Designed & Powered by Jan Frank © 2007