13.05.2013 10:06:23 | edda | přečteno: 7640x
Pozvánka na Koráb
 

Pozvánka na ČM ZAV- Edda cup, Kdyně, 18.- 19. 5. 2013

 

 V sobotu a v neděli 18. a 19. května se uskuteční ve Kdyni na Korábu další závod Českého mistrovství závodů automobilů do vrchu.

 Již v pátek se sjedou do kempu a na parkoviště plovárny pod vrchem Koráb účastníci Edda cupu, aby zde po celý víkend na náročné trati bojovali o vavříny. Zdejší závod se již tradičně pojede podle systému odlišujícího se od obvyklého hodnocení závodů do vrchu. V sobotu ráno od 8 hodin závodníci absolvují trénink, po jeho skončení je už čekají jen závodní jízdy. Pokud vše půjde podle plánu měli by všichni absolvovat 8 závodních jízd, a protože se všechny jízdy počítají do celkového hodnocení, žádná se neškrtá, závodníci si neodpočinou po celé dva dny, neboť i malá chybička v jedné jízdě může znamenat konec nadějím na dobré umístění. To zaručuje jen absolutně koncentrovaný výkon, vysoká adapatabilita i na měnící se povětrnostní podmínky a dokonale připravená technika.

 K závodu se přihlásili všichni jezdci z předních pozic hodnocení jednotlivých tříd Edda cupu a jak je na Korábu zvykem, start zde, na kultovním místě pro příznivce automobilového sportu, si nenechávají každoročně ujít i jezdci z jiných disciplín ze západočeského regionu. Diváky je velmi kladně hodnocena kategorie historických automobilů, které budou tvořit přes třetinu startovního pole, kde vedle dalších známých značek budou startovat legendární Škody 130 RS a LR,několik vozů Porsche 911 a zatím nejúspěšnější řidič mezi historiky P. Žáček na Audi Quattro S1.

 I obě kategorie současných závodních automobilů přinesou zajímavou a pestrou podívanou ve všech vypsaných třídách. Podle harmonogramu, který se ovšem může operativně měnit, začnou závodní jízdy v sobotu v 10 a v neděli v 9 hodin. Jednotlivé závodní jízdy na sebe budou plynule navazovat jen s polední přestávkou. Diváky tak čeká víkend plný závodění. Pořadatelé i jezdci Edda cupu srdečně zvou všechny příznivce automobilových závodů a zároveň prosí, aby se všichni v zájmu své bezpečnosti a zdraví při sledování závodních automobilů řídili zdravým rozumem a bezpodmínečně respektovali pokyny traťových pořadatelů tak, aby si podívanou na závody užili a ve zdraví se plni dojmů vrátili domů.

 K podrobnějšímu informování slouží webové stránky Edda cupu: http://edda.cz/mscrdovrchu, kde zájemci najdou program závodu, startovní listinu a další zajímavosti a informace k závodu i celému seriálu.

 Vstup na závody je zdarma, zdarma je i na místě distribuovaný tištěný průvodce sezónou.

 

                                                         Jarda Malík

 

 

Webmaster Edda Patera. Designed & Powered by Jan Frank © 2007