11.06.2013 14:19:21 | edda | přečteno: 7061x
Tisková zpráva - Nutrend Racing
 

V pořadí třetí podnik, zařazený do mezinárodního šampionátu FIA Challenge, startoval o víkendu v sousedním Slovensku, nedaleko Košic. V pátém ročníku závodu s názvem „MORIS CUP Jahodná“ prošlo přejímkami celkem 99 závodních vozů ze Slovenska, Česka, Polska a Maďarské republiky.

 

Nutrend racing zastupovaly na Slovensku dva týmoví jezdci. Václav Janík s Lolou B02/50, který se v loni s časem 1:54:772 stal držitelem traťového rekordu a Jiří Svoboda s vozem Norma M20F. Oba jezdci bojovali o body jak do mezinárodního šampionátu FIA Challenge, tak také do mistrovství Slovenska.

 

Sobotní den začal pro všechny zúčastněné o poznání dřív, než je zvykem. První jezdci se na start sobotního tréninku postavili již krátce po sedmé hodině ranní. Slunečné počasí nahrávalo do karet jak pilotům, tak také fanouškům, kteří se mohli těšit na zajímavé jezdecké souboje. Obě tréninkové jízdy zajel suveréně nejrychleji domácí pilot Jaroslav Krajči, následován Václavem Janíkem a polským jezdcem Nagórski Tomaszem. Krajči během druhého tréninku dokázal pokořit dosavadní Janíkův traťový rekord, který posunul o téměř tři vteřiny. Úspěšný byl také Jiří Svoboda, který v tréninku vyjel vynikající celkové sedmé místo absolutního pořadí.

 

Odpolední závod byl opět pod taktovkou Jaroslava Krajčiho, který první jízdou tréninkový čas ještě vylepšil. Václav Janík také nezahálel a svůj loňský rekordní čas stáhnul o téměř dvě vteřiny, což mu zajistilo absolutní druhé místo. Třetí příčku obsadil, stejně jako v tréninku, polák Tomasz. Rychlejšího času dosáhnul také Jiří Svoboda a v celkovém hodnocení nedělního závodu získal absolutní pátou pozici.

 

Výsledky závodu sobota:

  1. Jaroslav Krajči 3:40.731

  2. Václav Janík 3:44.754

  3. Nagórski Tomasz 4:01.538

 

Vzhledem k velice špatnému povrchu závodní tratě většina jezdců, stejně jako jezdci Nutrend racingu, do prvního nedělního tréninku nenastoupili. Důvodem bylo především šetření závodních strojů. Ve druhé tréninkové jízdě si pak Janík vyjel druhé místo celkového pořadí a Jiří Svoboda zajel pátý nejrychlejší čas.

 

V samotném závodě pak Janík během první jízdy neuvěřitelně zrychlil a s časem 1:49:51 se opět stal držitelem traťového rekordu. Druhá jízda však bohužel jezdci Nutrend racingu už tolik nesedla. Součtem obou závodních časů si Janík vyjel celkové druhé místo, kdy na vedoucího Krajčiho ztrácel pouhých 0.493 sec. Jiří Svoboda, který v letošním roce startuje na vrchařských závodech s novým vozem Norma, se oproti sobotě zrychlil o další 2 vteřiny a obsadil páté místo absolutního pořadí. V hodnocení mistrovství Slovenské republiky si Václav Janík připsal body za druhé místo a Jiří Svoboda za místo třetí.

 

Výsledky závodu neděle:

  1. Jaroslav Krajči 3:39.124

  2. Václav Janík 3:39.617

  3. Nagórski Tomasz 3:57.888

 

Šňůra závodů pro Nutrend racing zdaleka nekončí a tým se nyní připravuje na nadcházející podnik, který startuje již o tomto víkendu v italském „Lo Spino“.

 

 

Webmaster Edda Patera. Designed & Powered by Jan Frank © 2007