21.06.2013 23:18:48 | edda | přečteno: 7555x
Rozhovor s Pepou Srnským
 

 

R O Z H O V O R


Ahoj všichni!

       Proč jsi přestoupil do vyšší objemové třídy?

Prvopočátek všeho bylo, když mi na posledním závodě minulé sezóny – na Živohošti praskla klikovka mé třináctistovky. Bylo jasné, že budu stavět úplně nový motor a hlavně finančně bylo jedno, jaký to bude objem. Rozhodování to ale nebylo vůbec jednoduché! Ve třináctkách jezdí fajn kluci a odejít bylo pro mne těžké. Zároveň jsem cítil, že jsem v této třídě dosáhl maxima a trochu mi chyběla motivace. Nakonec asi rozhodla touha jezdit rychleji a s novými soupeři.

       Jak hodnotíš prozatímní průběh sezóny ?

Až na vrtochy počasí jsem se vším spokojen. Jedu mezi kvalitními soupeři, jak jsem si přál a musím si svou pozici tvrdě vybojovat. Nikdy dopředu není jasné, kdo vyhraje. David Patera je na všech tratích velice rychlý a Pavel Maier je obrovský bojovník a může kdykoliv překvapit. To se nakonec potvrdilo na Kozákově, kde jsme všichni byly v jedné vteřině.

Jaký byl důvod havárie na Ještědu?

Na Ještědu to byla vyloženě moje jezdecká chyba. Celé dopoledne jsem přemýšlel, kde ještě můžu zrychlit a přesně jsem si stanovil, že to je právě odbočení na křižovatce u depa. Byl jsem dlouhý na brzdy a přední kola se mi zablokovala. Měl jsem možnost zastavit, zařadit zpátečku a pokračovat, ale v tu chvíli jsem byl přesvědčen, že to vydá! Ale nevydalo! Auto si sedlo na břicho a byl konec. Dlažební kostky vykonaly své! :)

Jak na Tebe zapůsobil nový kopec Kozákov?

Musím říci, že trať to je velice pěkná a mám ji téměř za humny. Bohužel ty podmínky za kterých se závodilo byly příšerné! Mlha, hustý déšť a zima! Zlatý Ještěd!

Jaký profil kopce Ti nejvíce vyhovuje?

Který kopec mi nejvíce vyhovuje si netroufám odhadnout. Kopce se mi líbí asi všechny, protože každý je něčím specifický. Na prvním místě je určitě domácí Vrchlabí - Benecko, protože vždy přijdou známí, kteří fandí tomuto nádhernému sportu. Určitě mi v kalendáři chybí Telnice a také Prachatice. Bylo by krásné kdybych si znovu mohl projet Ústeckou 21.

Pojede otec Vrchlabí?

Otec měl v plánu startovat už na Kozákově. Bohužel zdravotní problémy, které nastaly mu start neumožnily. Pokud to bude jenom trošku možné, tak ho na startu určitě uvidíme! Jinak má určitě v plánu vyhnat pavouky ze svého nově postaveného „Žigulíka“ v barvách Barum Teamu na některém z revivalu.


Mějte se krásně a už se těším do Bečova.


Pepa.


Webmaster Edda Patera. Designed & Powered by Jan Frank © 2007