aktualizováno | 28.06.2013 15:03:17 | edda | přečteno: 7604x
Pozvánka do Bečova n.T.
 

Již po čtvrté se sejdou fanoušci rychlých a historických automobilů o svátečním víkendu 6. a 7. července na trati z Bečova nad Teplou směrem na Krásno. Dostaveníčko si zde dají závodníci Českého mistrovství závodů automobilů do vrchu, populárního Edda cupu ve dvoudenním klání k bojům nejen o stupně vítězů v jednotlivých vypsaných třídách, ale i o body do celkové klasifikace.

Závodit se bude v sobotu i v neděli podle shodného harmonogramu. Závodníkům začíná den v osm hodin ráno, kdy začíná trénink. Dopoledne jsou na programu dvě tréninkové jízdy, po obědě, zhruba v půl jedné startuje první ze dvou závodních jízd. Po jejich skončení následuje na letišti v Krásně, kde je umístěno depo, slavnostní ceremoniál vyhlášení vítězů.

Na závodech Edda cupu se schází kolem 80 závodníků, kteří patří k naší vrchařské špičce. Bečovský závod mohou brát jako svůj domácí např. Jan Marek s historickým Porsche 911 a Roman Hovorka s Renaultem Clio z Karlových Varů, nebo z Mariánských Lázní Otakar a Karel Zenklové, jeden na škodováckém pick-upu, druhý na Toyotě Corolla a Jiří Bažata na Škodě 130 RS. K vidění bude pestrá paleta závodních vozů od nejsilnějších Mitsubishi Lancer Evo, Subaru Impreza, BMW M3 k těm sice objemově slabším, ale přesto předvádějícím hodnotný sport, čehož důkazem je i loňský absolutní vítěz ČM ZAV Miroslav Černý, který i Bečově bude startovat na superrychlé Škodě 130 L. Ve startovní listině jsou „zakódováni“ i dva nováčci seriálu, ale jinak opravdové legendy českého rallyesportu!

Podívanou, která rozechvěje duši každého fanouška automobilových závodů nabízí velmi silně obsazená kategorie historických automobilů. V Bečově se dokonce objeví unikátní prototyp Škoda 200 RS a další historicky úspěšné závodní škodovky. K ozdobám bude také patřit dvanáctiválcový Jaguar XJS Jaroslava Rejky a Audi Sport Quattro Petra Žáčka.

Diváci na závodech neplatí vstupné, podél trati jsou vytýčeny divácké prostory, kde jedině se mohou diváci v době konání závodu zdržovat. Přístupné je i depo na letišti v Krásně. K informovanosti diváků slouží zdarma na místě distribuovaný tištěný Průvodce sezónou. Podrobnější informace, seznam přihlášených a další zajímavosti nejen o ČM ZAV najdou zájemci na www.edda.cz/mscrdovrchu .

Webmaster Edda Patera. Designed & Powered by Jan Frank © 2007