aktualizováno | 31.07.2013 09:57:04 | edda | přečteno: 8385x
Pozvánka do kina pro pamětníky F1
 

Zajímavost - Duel J.Hunt – N.Lauda na filmovém plátně.

Na Torontském mezinárodním filmovém festivalu v září bude mít galapremiéru film Rush. Film natočil Ron Howard, režisér takových filmů jako byly Oheň, Apollo XIII, Da Vinciho kód, Andělé a démoni a mnoha dalších divácky úspěšných filmů.

Pro tento film si tvůrci vybrali jednu z nejdramatičtějších sezón v historii MS formule 1. Příběh filmu začíná 1.srpna 1976 na Nürburgringu při GP Německa. Sezóna je v plném proudu a vrcholí boj o titul mistra světa mezi Niki Laudou a Jamesem Huntem, velkými rivaly a přímo modelovými příklady diametrálně odlišného přístupu k závodění i životu, ale stejnou vůlí zvítězit. Těžká havárie Nikiho Laudy otvírá film, ve kterém pak uvidíme Laudův boj o život, návrat na závodní trať a strhující finále na GP Japonska ve Fuji a krunovaci Jamese Hunta.

Nikiho Laudu hraje německý herec Daniel Brühl, kterého jsme mohli vidět např. ve filmu Good Bye, Lenin, nebo v Hanebných panchartech. Jamese Hunta ztvárnil Australan Chris Hemsworth známý svou rolí komiksového hrdiny Thora.

Film se natáčel na bývalé základně RAF z 2. světové války, na okruzích Cadwell Park, Snetterton, Brands Hatch a na nürburgské Severní smyčce. Pro natáčení byly použity jak originální dobové závodní automobily, tak repliky.

Trailer k filmu lze shlédnout zde: http://www.youtube.com/watch?v=fdkIFrMY_v0

http://www.rushmovie.com/

 

Webmaster Edda Patera. Designed & Powered by Jan Frank © 2007