06.08.2013 21:32:14 | edda | přečteno: 7180x
Tisková zpráva - Nutrend racing
 

Další podnik mezinárodního šampionátu FIA Challenge odstartoval tento víkend v německém Osnabrücku. Tento, již 46. ročník závodu ADAC Bergrennen Osnabrück, hostil téměř 180 závodních jezdců z celkem z jedenácti zemí světa. Závodníci všem zúčastněným divákům a fandům vrchařských závodů zaručili neuvěřitelné napětí a závody na velmi vysoké úrovni.

Místní trať, vinoucí se na horu Uphöfener, je velmi krátká. Měří pouhých 2030 metrů a z tohoto důvodu jsou již tradičně organizátory pořádány vždy čtyři tréninkové jízdy a čtyři jízdy závodní.

Za Nutrend rating tým nastoupili, jak už bývá ve většině případů zvykem, dva týmoví jezdci - Václav Janík ve skupině E2/SS s vozem Lola B02/50 a Jiří Svoboda ve skupině E2/SC s Normou M20F.

Velkou smůlu měl hned po startu první tréninkové jízdy Václav Janík, který kvůli technické závadně lehce havaroval. Důvodem problému byla prasklá nádoba na olej, který se pak  při průjezdu první zatáčkou vylil na zadní kola, jezdec dostal smyk a skončil zadní částí vozu v pneumatikách. Pro nedostatek náhradních dílů nemohla být závada opravena na místě, což znamenalo, že pro úřadujícího mistra FIA Challenge byl německý podnik bohužel ukončen.

Druhý týmový jezdec , Jiří Svoboda, si již v trénincích vedl o poznání lépe. Skvělé podmínky a trať mu nahrávaly do karet také v neděli. Čas 1:02:92, který zajel v prvním kole závodu, už jen dále zlepšoval. S celkovým součtem časů 4:07:507 si Svoboda, ve své třídě -2000 ccm, dojel pro zlatou pozici. Ve skupině E2/SC obsadil páté místo a v absolutní klasifikaci si vyjel třináctý nejrychlejší čas.

Švýcarský jezdec, Marcel Steiner, který byl považován za favorita závodu, se umístil na celkově na druhé příčce. O něco rychlejší byl pak pilot Julien Ducommun, který si na bedně ukořistil absolutně nejvyšší post a nejrychlejší trojku tohoto závodu uzavíral další švýcarský jezdec, Joel Volluz.

Havárií Janíkova vozu vznikly našemu týmu potíže, které se mechanici snaží co nejrychleji odstranit, protože již tento čtvrtek se tým přemísťuje do Slovinska, kde pokračuje další podnik mezinárodního šampionátu FIA Challenge. Barvy týmu zde budou opět hájit Václav Janík (Lola B02/50) a Jiří Svoboda (Norma M20F).

 

 

Webmaster Edda Patera. Designed & Powered by Jan Frank © 2007