aktualizováno | 09.08.2013 21:46:01 | edda | přečteno: 8240x
Oblíbené Benecko již za týden!

 

  Na horské silnici z Vrchlabí na Benecko se 17. – 18. srpna uskuteční další závody Českého mistrovství automobilů závodů do vrchu – Edda cupu. Díky tomu, že sezóna pomalu vrcholí a graduje boj o tituly a pořadí v celovém hodnocení seriálu, jistě si nenechá ujít příležitost startovat na oblíbené vrchlabské trati nikdo z velmi kvalitního kádru Edda cupu. Diváci se tak mohou těšit na atraktivní speciál Audi Sport Quattro Petra Žáčka, zatím nejvýše postaveného v celkovém hodnocení i jeho nejbližší pronásledovatele Martina Čábelu na Hondě a Miroslava Černého na Škodě a další stálé účastníky závodů. Diváky jistě potěší i start těch, kteří si ve Vrchlabí letos odbydou svou letošní závodní premiéru. Mezi ně patří dvě závodnické legendy, Josef Srnský sr. na Škodě 110 R coupé a s Hondou Acura Tomáš Hank, který se velkou měrou zasloužil o to, že se závod pojede. Úplným nováčkem bude Martin Fidrmuc, bývalý rallykrosový a okruhový závodník, který se vrací s Peugeotem 205 na závodní tratě po delší závodnické přestávce.

 Zatím ne stoprocentně potvrzenou je účast a možná světová premiéra speciálu třídy R5 na závodech do vrchu. Tým Svijany Racing by rád na trati vyzkoušel Forda Fiestu R5, záleží na tom, v jaké kondici bude stroj po Rallye Pačejov konané týden před závodem ve Vrchlabí.

 Závody budou probíhat v sobotu i v neděli podle stejného časového harmonogramu. Tréninky začínají v osm hodin ráno. První ze dvou závodních jízd je plánovaná po polední přestávce zhruba v půl jedné, na ní plynule naváže druhá závodní jízda, po jejímž skončení dojde v prostoru depa závodních automobilů k vyhlášení nejlepších závodníků v jednotlivých třídách. Pořadatelé mohou časový harmongram operativně měnit podle průběhu závodu.

 Závody ve Vrchlabí se již tradičně těší velké divácké účasti, organizátoři i závodníci věnují maximální snahu zajištění bezpečnosti a prosí diváky, aby při sledování rychlých automobilů nezapomínali na zdravý rozum, bez výhrad se řídili pokyny traťových pořadatelů a respektovali zakázané prostory.

Webmaster Edda Patera. Designed & Powered by Jan Frank © 2007