aktualizováno | 02.09.2013 16:55:26 | edda | přečteno: 9536x
Smutná vzpomínka....

Bohužel k poznávání historie automobilovému sportu nepatří pouze reference o tom kdo, kolik získal titulů. Občas se i na vrchách stala tragická nehoda... Zde je krátné info k jedné z nich, jak ji pamětníci pamatují.

 V před časem zveřejněném článku o Vyskeři 1978 nemohla pozornému čtenáři těchto stránek uniknout fotografie Škoda 100 v úpravě A2 1150 (SPZ JNA 50-68) a následný komentář Ivo Krále, který si vzpomněl na trable s narychlo zaplaceným povinným pojištěním tohoto vozu před startem do osudné jízdy na ZAV Pelhřimov. Protože jsem v archivu fotky havárie našel, dlouho jsem zvažoval, jestli je vůbec vhodné podobné foto zveřejnit, protože loňská sezóna byla na tragédie nešťastná a často se strhla hysterie, co je a co není za hranou ohledně informovanosti. Po krátké konzultaci s Edou Paterou jsme se dohodli, že k publikování dojde. Snad i proto, aby si každý z nás na ony tři obrázky vzpomněl, až opět začneme hledat možnosti naše i našeho vozu a to často i mezi stromy.

Jiří Hanilec, start. č. 214

P. S. Pokusil jsem se svoji malbou zmiňovanou stovku připomenout tak, jak si ji někteří z nás pamatují z roku 1978.

Poznámka Ivo Krále, který se jmenovaného závodu účastnil

JO,jo-první ostrý start s 1150,po tren.5.ve třídě... ale na závodu v Humpolci(byla to oblast),kde se zabil ten hoch s tou 1150,jsem byl...Ti hoši ráno na přejímce zjistili,že nemají doklad o povinném ručení-tehdy byl vyžadován. Podařilo se jim tam přemluvit pošmistrovou,ta otevřela poštu a mohli zaplatit(tehdy to bylo 144,-CZK...). Potom šel ven ve velké rychlosti do stromů kolem silnice. Tehdy se říkalo,že rám byl z novodurových trubek,ale nevím-neviděl jsem to.Jsem moc měká povaha a ani jsem to auto po ráně nechtěl okukovat...Ivoš Král
Webmaster Edda Patera. Designed & Powered by Jan Frank © 2007