26.09.2013 15:38:40 | edda | přečteno: 8290x
Zpráva technického komisaře

 A zase ty Škodovky..... 

 Protože se stále objevovaly názory, a dohady o tom, že Škodovky startující v našem seriálu nemají předepsaný objem 1300ccm, ale více, přistoupili jsme k měření objemu jejich motorů. Přesto, že jsme dosud neobjevili nepředpisový motor,dohady přetrvávají, protože naše měření prý není přesné, případně je nesmyslné, protože Škodovka má skloněný motor, a svíčku na boku spalovacího prostoru. My si myslíme opak, a správnost způsobu měření potvrdili i  oslovení renomovaní motoráři.

  Takže, abychom zamezili všem spekulacím, budou nastavena jasná pravidla - Pokud je někdo přesvědčen, že některý ze soupeřů má větší objem motoru, může na něho dát protest. Po podání protestu, musí protestovaný ze svého motoru sejmout vanu, a provede se měření mechanickou cestou za pomocí našich kalibrů. Nebude-li přesto protestující s výsledkem měření spokojen, může trvat na demontáži hlavy motoru, a změření pomocí posuvného měřítka.

 Protest musí být podán písemnou cestou k rukám ředitele závodu, nebo sportovního komisaře max. 30min. po vyvěšení oficiálních výsledků. K protestu se skládá kauce 5000kč + 1700kč na náklady demontáže při měření vanou, případně + 6000kč pro demontáž hlavy. V případě oprávněnosti protestu se protestujícímu celá částka vrací, v případě neoprávněného protestu 5000kč propadá pořadateli, a částku 1700 (6000)kč dostane protestovaný jako náhradu škody způsobené rozebráním. Protestovaný musí přistavit vozidlo do určeného prostoru, a zajisti demontáž požadované části motoru (pokud tak neučiní, následuje automatická diskvalifikace). Poté se provede měření, za účasti protestujícího, protestovaného, sportovního a technického komisaře. Nehledě k době podání protestu, rozebírání bude provedeno až po poslední závodní jízdě posledního závodního dne. Vozidlo na které bude podán protest, nesmí do doby rozebrání opustit závodní depo, a jeho motor bude zaplombován.

 Doufáme, že tento jasný systém již udělá definitivní konec nejasnostem a pomluvám. Jinými slovy: Víte, nebo jste přesvědčeni, že soupeř má větší motor? Dejte protest, a pravda se ukáže, v opačném případě si nechte pomluvy pro sebe, do depa nepatří!

Webmaster Edda Patera. Designed & Powered by Jan Frank © 2007