aktualizováno | 30.10.2013 08:14:09 | edda | přečteno: 8915x
RBR 2013 - komentář
 

Rallye Berounka Revival 2013

 

IV. ročník Rallye Berounka Revival úspěšně proběhl o posledním říjnovém víkendu ve středních a jižních Čechách k velké spokojenosti organizátorů i účastníků. I letošní ročník probíhal podle již osvědčeného formátu a tak většina účastníků se zkušenostmi z minulých ročníků měla představu, co je může čekat a nováčkové se těšili na novou zkušenost.

V sobotu ráno se tedy tradičně v areálu radotínského učiliště sešlo ke stovce posádek, odhodlaných užít si víkend naplněný sportovním zápolením. Už na rozpravě, kde hlavní organizátor E. Patera všechny seznámil s programem, se ukázalo, že vedle lehké předstartovní nervozity nechybí nikomu dobrá nálada.

V devět hodin odstartoval první vůz s posádkou V. Blahna- J. Blahna vstříc revivalovému dobrodružství. Za jednou z největších legend našeho motoristického sportu vyrážely v minutových intervalech další bývalí i současní závodníci, aby se vyrovnali se záludnostmi slepého itineráře, v kterém se ukrýval nejeden navigační oříšek. Hned první samoobslužná průjezdní kontrola s počítáním semaforů zamotala pár posádkám hlavu a zatížila jejich konta prvními body.

Většina posádek dorazila do Lašovic, kde je v místním lomu čekala první ze sedmi Show section. Na prašné trati se začalo ukazovat, jak kdo na tom bude v souboji s časomírou, i když body ze Show section tvoří jen část konečné sumy a k samotnému úspěchu na revivalu nestačí. Nejrychlejší zde byla posádka P. Fürst- A. Fürstová, následovaná O. Gernátem s L. Svobodou a L. Hubálkem s O. Haškem.

Na dalším úseku v lomu v Kožlí si vedli nejlépe V. Suk s K. Kopicovou a J. Čermák jr.-M. Koudelka.

Po šotolinových úsecích zavedl itinerář do Písku, kde účastníky čekala taková malá jihočeská Laguna Seca na motokárové dráze AMK Písek-Hradiště. Během dvou kol předváděli všichni divákům kolem trati více či méně povedené průjezdy, Nejrychlejší byli ex aequo P. Fürst a l. Hubálek. Po prvním absolvování píseckého okruhu posádky čekalo ještě jednou Kožlí a znovu Písek. To už kromě bodů z měřených úseků konto některých značně nabobtnalo body za pozdní příjezdy do časových kontrol.

Po absolvování všech naplánovaných úseků zamířili všichni do cíle sobotní etapy, do hotelu Vltava v Červené nad Vltavou, kde všechny čekalo to, co k revivalům nezbytně patří a to je večerní až noční zábava. Po večeři, po které nikdo nemohl mít hlad, jen žízeň, se čekalo poněkud déle na součty bodů, které posádky nastřádaly za celý den, ale nakonec se všichni dočkali a po několika reklamacích a vysvětlování a vyjasnění mohly být zveřejněny dílčí výsledky. Někdo byl spokojen víc, někdo míň, ale všichni se vrhli do víru zábavy, která se rozjela a tempo si udržela do pozdních nočních hodin. Prostředí Hotelu Vltava a jeho personál byli asi zatím to nejlepší, co revivlisté za uplynulé ročníky poznali.

Do nedělního rána se probudili něktří s přáním udržet si své pozice, něktří s odhodláním zlepšit postavení ve výsledkové listině, ale všichni rozhodnutí užít si i druhý den jak se patří.

Nedělní program už nebyl tak náročný, z hotelu zamířili revivalisté do lomu v Lašovicích, kde opět zvířili prach a pak už do sedlčanské kotliny, kde na zdejší rallykrosové trati důstojně vyvrcholil 4. ročník revivalové Berounky. Po absolvování tří okruhů už posádky čekal jen volný přejezd do cíle v učilišti v Radotíně.

Po obvyklém čekání na první součty bodů, které bylo vyplněno sdělováním zážitků, a jejich kontrole, po níž následovalo na rozdíl od soboty jen minimum reklamací, mohlo být vyvěšeno oficiální pořadí v jednotlivých třídách, k nahlédnutí zde: http://www.edda.cz/mscrdovrchu/docs/rallye/V%C3%BDsledky%20podle%20trid%20absolutn%C3%AD%20RBR.pdf

Pak už následovalo předání pohárů nejlepším třem posádkám v každé z vypsaných tříd a nastalo loučení. Z naprosté většiny zúčastněných vyzařovala spokojenost s průběhem a ocenila práci organizátorů. Za všechno hovoří zájem účastníků „Berounky“ o start na dalším revivalu, kterým bude Rallye Praha Revival 2014 na začátku dubna příštího roku.

IV. Rallye Berounka Revival je šťastně za námi bez mimořádných událostí, nehod a průšvihů, ať žije Rallye Praha Revival 2014.

 

Jarda Malík

Olda Kovařík | 05.11.2013 17:39:18
Zasílám sestřih z našeho auta na SSkách. http://youtu.be/32cNZJ3V5Ew
beos | 30.10.2013 11:30:28
Krásné závody, parádní atmosféra a snad i povedené fotky na www.beos-photo.com: http://www.beos-photo.com/galerie/index.php?cat=2
Jarda M. | 30.10.2013 10:04:06
Pro eWRC a ev. pro časopisy chystám delší a podrobnější report. Prosím ty účastníky, kteří zažili během revivalu něco zajímavého, co by mohlo čtenáře zajímat, napište mi, prosím, během dneška na mail powerslide'zavináč'atlas.cz. Pokud budu umět zabuduji to do článku. Pokud jste tedy zažili něco zajímavého, nebo nahlásíte nějakou trapnou situaci, která se stala vašemu nejlepšímu kamarádovi:-))), budu vám vděčný. Hlásit mohou i pořadatelé:-))) Díky, Jarda M.
Webmaster Edda Patera. Designed & Powered by Jan Frank © 2007