aktualizováno | 06.11.2013 14:08:51 | edda | přečteno: 8570x
4x od řídi!

  Jelikož náš ředitel je workoholik a již týden po Berounce ho svrbí vysílačka, vymyslel seriál neformálních rozhovorů s lidmi okolo našeho seriálu. První proběhl s ikonou závodů do vrchu a to minimálně od r. 89 - Jirkou " Piňdou" Novákem.

  1.Jirko ,o tobě se všeobecně ví že opravíš všechno co žere benzín a naftu,hlavně hodně rychle.Několikrát jsem byl svědkem že jste s klukama vyměnili nezbytné díly v neuvěřitelně krátkém čase.Které bleskové opravy si nejvíce ceníš a na jakém to bylo voze.

 Nejvíc si vzpomínám když Eda Patera v chorvatském Buzetu s Eskortem Kit Car v první tréninku utrhnul kolo s kompletně celým zavěšení,blatníkem a kusem prahu.Ochotně nám pomohl místní policajt a odvezl mě k němu do dílny a já tam vařil,vystužoval a vyráběl.Jirka Jeřábek mezitím srovnal a modeloval práh s blatníkem který jsme pak polepili že skoro nikdo nic nepoznal.Neuvěřitelné bylo že to vše jsme i s geometrií náprav stihli za 2,5 hod a Eda si mohl dát druhý trénink.Odměnou nám bylo jeho druhé místo ve sk."A". Takových věcí zážitků mám víc.Každopádně musím zmínit že s Jirkou Jeřábkem a Michalem Hoškem což jsou už opravdový zkušeňáci jsme perfektní tým.S nimi je vždy radost a velká výzva něco stihnout opravit.

  2.Teď tě poprosím o nelehký úkol,pokus se ve dvou minutách vyjmenovat co nejvíce lidí kterým jsi dělal mechanika(nebo pomáhal) na závodním autě.

  V první řadě je to na všech autech co kdy měl Eda a to od 87 roku!! Pak Jiří Voves a Jarda Malý několik sezon po Evropě,a Jardou i letos.Taky Vladimír Liška,Ivo Král,Jiří Žežulka,Tomáš Hank,Peter Jureňa,J.M.Charvin,D.Patera,Pepa Mlejnek,Ivo Holan.Na soutěžích Radek Nešpor,Oba Pepíci Čermákové,David Ježek,ale když si vezmu že furt někde "vometám"tak to komu jsem kdy na závodech nějak pomohl s autem prostě spočítat už nejde,sorry kámo a to prostě nejde :-)

 3.S Petrem Flosmanem jste jako bráchové a pravidelně se dablujete v jednom voze na několika závodech ročně,jak to dělá že tě skoro vždycky porazí??

  Protože nemá úctu ke starším :-) .........Holomek jeden!!!Petr je neobjevený talent motorsportu.Na vítězství vede 4:1 ale neboj,já mu to vrátím.

 4.Kdo tě letos z pravidelných účastníku nejmileji co se výkonů týče překvapil???

  Tomáš Neruda,jeho progrese úžasná. 

Webmaster Edda Patera. Designed & Powered by Jan Frank © 2007