aktualizováno | 10.11.2013 11:12:36 | edda | přečteno: 8143x
4x od řídi - díl třetí, Katka Opalecká
 

1. Kačko, ví se o tobě, že jsi "Dvorní" nebo-li Oficiální fotografkou Edda Cupu,jak jsi k tomu přišla??

 Souvisí to s tím, jak jsem se vůbec dostala k focení. Jelikož jsme na závody jezdili pravidelně celá rodina, trávila jsem tím poměrně dost času a přišlo mi, že by se tento čas dal využít i nějak užitečně. Začala jsem proto fotit, nejdříve skromně- jen pro rodinu, ale postupem času jsem se seznamovala s dalšími a dalšími závodníky, kteří měli o fotky zájem. A tak jsme začala fotit stále více a fotky vždy po závodech uveřejňovala na internetu. A to, že jsem se stala oficiální fotografkou, je spíše náhoda, nějak to vyplynulo z pravidelnosti, se kterou jsem na závody jezdila a z toho, že jsem fotky poskytovala pro propagační účely seriálu.

 

 

2. Není tajemstvím, že tvým přítelem je Benátský specialista na Escorty MKII Miloš Lang, uvidíme tě někdy, jak mu čteš noty na klasické soutěži??

 To spíše ne. Já se raději budu držet toho focení, to mě baví a z toho má i pocit nějaké užitečnosti.

 

 

3.Co by jsi si jednou chtěla splnit jako fotografka za sen??

 Myslím, že jsem si svoje fotografické sny ohledně aut už poměrně splnila, když jsme s Milošem navštívili různé zahraniční rallye, ať už ve Finsku, Irsku nebo např. Rallye Legend v San Marinu. To je určitě skvělý zážitek jak z diváckého, tak z fotografického hlediska, protože auta ve skoku, v oblaku prachu nebo s plamenem u výfuku, to je neskutečný zážitek, který bych přála každému. Právě tohle jsou fotky, na které se vždy ráda znovu podívám. Všude se ale najde něco zajímavého a tak je stále mnoho možností, kam se vydat za hezkými fotkami.

 

 

4.Zeptám se tě jako osoby která není ani činovník, jezdec ani divák,Co se ti nejvíce líbí na Edda cupu ??

 Z mého pohledu je to určitě rozmanitost aut, která se na startu závodů objevují. Málokde máte možnost vidět společně tak rozdílná auta, od historických až po opravdu moderní a málokde je navíc uvidíte, jak spolu soupeří na závodní trati. Tato pestrost startovního pole je zároveň i tím, co pro mě jako fotografku dělá závody atraktivními a proč mě focení baví, a to i přes hodiny a hodiny strávené na trati a následně u počítače.

 

Webmaster Edda Patera. Designed & Powered by Jan Frank © 2007