aktualizováno | 04.12.2013 16:22:56 | edda | přečteno: 8433x
4x od řídi - díl dvanáctý, Martin Lev
 

1.Martine v sezóně 2012 jsi na Živohošti celkem hodně otloukl své Subaru kolostřešní kombinací,jak na to s více jak roční odstupem vzpomínáš??

Předem našeho rozhovoru bych tebe a i všechny ostatní chtěl pozdravit . No popravdě řečeno už na to ani moc nevzpomínám ,byla to nádherná sezona s překrásným závoděním . V této sezoně se v naší třídě vlastně sešli tři mistři této třídy . Boje především s Alešem Komárkem to byl opravdu mazec a i na celkovém umístění to myslím bylo opravdu vidět. Ani jeden jsme své auto moc nešetřili a mě se stala osudnou ta tebou zmiňovaná Živohošť . A teď k tomu na co si se mě vlastně ptal Romane : No mě ta rána zase tak velká v tom autě nepřišla při té nehodě mi sice přišlo trochu divné že na mě lítá asi tak kolečko šišek s bahnem ale vlastně až po zastavení jsem si uvědomil rozsah poškození . No klasická jezdecká chyba spojená s přemírou snahy a změnou počasí . Auto bylo opravdu hodně poničeno a až na jaře 2013 jsem se rozhodl pro stavbu nového ..Takže vlastně všechno zlé bylo pro něco dobré ( alespoň jsem se nemusel tolik nervovat na stavbě mého nového domu).

2.Letos jsme ale měli možnost tě vídat dablovat Zděndu Hořánka v jeho EVO 9,jak k tomu došlo a můžeš porovnat "Evo 9" vs. "Sti 12B"???

U mě v servisu se staráme i o auto mého velkého kamaráda i soupeře Zdeňka Hořánka . Po mé nehodě jsem neměl úplně chuť opravovat mé auto a vlastně i díky Zdeňkovi a našemu společnému ježdění a testováni přes zimu v jeho autě se mi zase začínalo chtít jezdit. Jo mé dablování na Evo 9 byl takový krásný dárek od Zdeňka pro mě a jsem mu za něj hrozně vděčný a taky bych touto cestou mu za to chtěl moc poděkovat . Ke srovnání těchto dvou vozů . Evo je poslušné, motorově super, silné, ohromně rychlé a však na můj dojem poněkud tupé, neslané, nemastné. To Impreza je klasická mrška daleko hravější a pro mě příjemnější . Pro závody si myslím, že je Evo ta snadnější volba pro ty kteří chtějí vyhrávat a při tom jezdit v klidu . S Imprezou zažijete spousty adrenalinu i když jedete třeba na pátém místě, ale u mě je STI prostě srdeční záležitost.

3.Skupina N+2000 měla letos docela slabší účast,jak je to možné??

No automobilové závodění nestojí úplně pětikorunu a to pak záleží na každém z nás jak se s tím popere. Mě jediné co opravdu mrzí je absolutní mediální neviditelnost tak MOC kvalitního seriálu jakým je Edda cup a potažmo nulová zajímavost ne jen pro mé sponzory. A hlavně nejel jsem já .

4.Co sezona 2014??

Já jsem na sezonu 2014 už v podstatě připraven,letošní závody jsem pojal jako testování mého nového vozu, ještě pár změn na autě a hurá závodit . Už mám opravdu velkou chuť a též skvělou motivaci na příští rok. Doufám, že se všichni sejdeme v hojném počtu nejen v mé třídě pro zajímavé boje. Zdravím Martin Lev

 

Webmaster Edda Patera. Designed & Powered by Jan Frank © 2007