aktualizováno | 11.12.2013 11:47:28 | edda | přečteno: 8219x
Představujeme " nováčky" Rallye Praha Revival 2014

    Jednou z největších hvězd v řadách " nováčků" jarního Revivalu bude bývalý tovární jezdec AZNP Škoda Jiří Urban, který bude startovat na Škodě 130RS v barvách Barum Team, kde strávil několik úspěšných sezon.

   Zde je jeho krátké představení -

Jiří Urban, který pochází z obce Přísečná u Českého Krumlova.

Nejznámější krumlovský jezdec zvítězil hned ve druhém ročníku Rallye Český Krumlov v roce 1972. Se spolujezdcem Jaroslavem Marečkem startovali s vozem Škoda 110 za pořádající AMK Český Krumlov. Rallye Český Krumlov patřila k jeho nejoblíbenějším soutěžím, i když se ne vždycky radoval jen z úspěchů. Připomeňme například ročník 1978, kdy při zajíždění nového motoru Jiří Urban vážně havaroval již během tréninku a odepsal Škodu 120 S. Bohužel kvůli bolestivým zraněním nemohla posádka Urban - Mareček využít nabídku zapůjčení jiného vozu od posádky Širmer - Kučera a zúčastnili jen jako diváci.

Během kariéry startoval Jiří Urban za legendární Barum team. Tam poprvé usedl do vozu Škoda 130 RS v tradičním žluto-modrém zbarvení. V roce 1985 se stal továrním jezdcem týmu AZNP Mladá Boleslav a za volantem nové Škody 130 LR, která nahradila úspěšnou „eresu", se vydal na domácí i zahraniční soutěže. Za největší úspěch kariéry považuje Urban start na Acropolis Rally v roce 1988.

   Převzato z partnerského webu - Rallylife. 

 

Webmaster Edda Patera. Designed & Powered by Jan Frank © 2007