aktualizováno | 12.12.2013 08:01:45 | edda | přečteno: 8595x
4x od řídi - díl třináctý, Tonda Široký
 
1.Tondo co se ti na letošní sezoně nejvíc líbilo
Na letošní sezoně se mi líbilo plno věcí. Např. rozmanitost tratí, které nám Éda přes zimu připravuje, ale i překvapení, že i na stejných tratí nás dokáže cokoliv překvapit i třeba počasí. Ten začátek sezony byl hnusně mlhavej, ale zajímavej. Ten Ještěd ale zamrzí.
Co mně ale nejvíc na letošní sezoně potěšilo je , že se mnou na závody začala jezdit i rodinná podpora v podobě mé mladší dcery Žanety. Kvůli které jsem i letos pořídil od Fandy Fadrnýho, co jezdí soutěže s ladou VFTS, obytný automobil. A ted spolu jezdíme na závody formou výletů! Mojí ženu Lucii ze závodění nejvíc baví bujaré večírky na konci sezony, který máme tento víkend. Mimochodem už se těší na taneček na stole s naším startákem Václavem!
2.Letošní sezonu si zakončil přetočením a následným zapadnutím v úplně poslední zatáčce poslední jízdy posledního závodu,co jsi dělal???
Jo! Bohužel tímto způsobem zakončuji každou sezonu na Živohošti. Už to asi bude moje tradice. Jestli si vzpomínáš loni jsem vycestoval rovně. Taky jsi uskakoval. Předloni jsme se hecovali s Petrem Crhákem kdo vezme v poslední jízdě za rukavici , on vyměknul! Já ne!
Ale abych se vrátil k té letošní jízdě : Konec sezony už tradičně jezdím s pneu co už ani jako závodní nefungují. Poslední zbytek pryží jsem nechal v Hradci, tak jsem se rozhodl jet poslední závod na mokrých. A ty, jak všichni víme, na suchu nefungují. :-) Celá jízda byla super! Byl jsem sám se sebou spokojen, tedy až do té poslední zatáčky. Byl jsem do ní, na mokrých pryžích až moc rychlý, ale to jsem zjistil až moc pozdě, tak jsem sáhl vedle sedačky. A bylo! pryže nepodržely.
Nejprve jsem si nadával, ale když jsem vyděl obětavost a snahu mně z toho políčka vyprostit tebe a Markétku. To jsem myslel, že se smíchy poch.........! To bylo i koneckonců vidět na tom on-boardu, který jsem umístil na fb.
3.Jaká byla letos konkurence v N-1600??
Konkurence ve třídě N 1600 byla opět veliká. Zejména v podobě dvou nových tváří Roberta Peciny jezdící s Hondou CRX, tak Tomáše Omelky jezdící s Peugeotem 106, který poprvé vystrčil drápky hned na závodě v Radotíně, který jsem bohužel nemohl jet. Některým spolu závodníkům se jejich závodění zdálo podezřelé, tak dávali protesty, ale je to mladá krev s kvalitní technikou. A kluci nejsou úplnými začátečníky.Mně se takováto konkurence líbí a tak to má při závodech být.Nechci soupeřit jenom s důchodcema! :-)
4.Čemu jinému se věnuješ ve volném čase mimo závodění.
Tak to už je mnou slabší! Při mém povolání jeřábníka mi toho volného času moc nezbývá! Proto abych mohl závodit, musím vydělat nějaké korunky tzn. kolem 300 hodin čistého času v práci. Když trošku času zbyde, tak se pověnuju ,Berušce' závodáku nebo bydlíku, vleku,....... no a zbytek na závodech.
Čus všem Tonda


Jarda Fikota | 13.12.2013 13:32:18
Tondo, ty jeden puberťáku, chtěl jsem už nechat závodění, ale když jsem si tohleto přečetl, tak to ještě odložím, abych tě příští rok pořádně prohnal. Zdraví Jarda Fikota skorodůchodce.
Ivoš | 12.12.2013 19:25:52
Míro,ta mládež si dneska nevidí do pusy,co? Ivoš
Mirek-Honda Civic | 12.12.2013 08:33:28
Ti "důchodci" vlastně jako jediní letos, tvořili závody ve třídě N-1600, takže jinak by sis nezazávodil, jedině snad se saxama, ty hňupe! Čau Mirek.
Webmaster Edda Patera. Designed & Powered by Jan Frank © 2007