aktualizováno | 01.01.2014 13:46:36 | dawe | přečteno: 8285x
4x od řídi - Díl osmnáctý, David Patera

1.Jak hodnotíš letošní sezonu???

 

Už na začátku mi (teamu) bylo jasné, že letošní sezóna nebude lehká na obhájení titulu vzhledem k přestupu Pepy Srnského z H-1300 k nám do třídy. Již s menším obsahem motoru své Škody 130 jezdil perfektní a vyrovnané časy, jeho auto ale i on působí velmi kvalitně a vyrovnaně! V první půlce ročníku jsme přecházeli na nové palivo do našich aut a bohužel u mé Visy jsme nebyli schopni problém s výkonem v nižších otáčkách a v různém počasí kvalitně vyřešit do konce sezóny. :( O letní pauze kdy jsem mimo jiné prozradil své tajemství :) mi došlo, že na Pepu už nemám a dal jsem si za úkol udržet se v absolutním pořadí co nejvýše. To se mi dařilo až do závodů na Staré Živohošti kde nás v sobotu provázelo několik technických problémů na obou vozech a v neděli jsem přecenil své schopnosti ale také stabilitu vozu :) a bohužel díky svým nejspíš malým zkušenostem jsem se se situací v poslední zatáčce nedokázal v té rychlosti vyrovnat :) Děkuji Romanovi jakožto říďovi závodu za rychlé reakce a za pomoc při vylézání z auta :) Tím pádem mi můj plán už nevycházel a v absolutním pořadí jsem se propadl. Nicméně sezóna to byla zajímavá a soupeřům děkuji za hezké boje a Pepovi gratuluji k 1.místu :) 

 

2.Není tajemstvím že jste s přítelkyní Michaelou v očekávání nové závodní členky rodu Paterů a je mi jasné že se strašně těšíte, co na to budoucí dědeček???

 

Ano začátkem února očekáváme s Míšou příchod malé Domči :) Oba dva se moc těšíme. Díky této záležitosti a jiným povinnostem v sezóně 2014 absolvuji jen pár mých oblíbených podniků :) a budu se těšit na návrat v roce 2015 :) a Dědeček ? byl stejně HOODNĚ překvapený jako zbytek celé mé rodiny, ale nakonec se těší jako všichni a pod stromeček nám nadělil krásný kočárek! :)

 

 

3.Párkrát jsi startoval s Mirkem Šenkem ve Fabii na "amatérské" rally jako spolujezdec, jak se ti líbilo tzv. čtení notiček???

 

Ano Mirek mi tu možnost párkrát nabídl a jsem mu za to velice vděčný, jelikož až na tom sedadle spolujezdce člověku dojde jak je to hustý! :) A to byli pouze tzv. “amatérské” rally ! Jednou jsme se spolu vcelku i dobře umístili! ;) Mirek je hrozný dravec to je vidět i v našem seriálu ( viz.Kdyně :) ) i když to nepřiznává potřebuje spolujezdce který ho dokáže krotit, jelikož i jak Ty sám víš závody se vyhrávají až v cíli ! Myslím že snad už letos nalezl toho správného a v druhé půlce sezóny jeho rally se jim už dařilo pokud nezazlobila technika! Míra je super člověk a závodní víkend sním je vždy zárukou kvalitní zábavy ( viz. Kdyně :) ) Tímto bych mu chtěl za vše co pro mě udělal poděkovat a také ho zdravím !!! :)

 

 

4.Čemu se věnuješ mimo závody??

 

Nyní ?? popravdě už ničemu z mých koníčků :) Má záliba je teď v jednání s developerem, hypoteční bankou, objíždění obchodů jako Ikea a babiez, koupí rodinného vozu na kterém mám svou práci :) ale také prodeji mé bývalé sportovní C4 VTS :) Jinak jediný můj pravidelný koníček byla návštěva posilovny, kterou jsem už asi půl roku nenavštívil a také další půlrok nenavštívím díky mým zdravotním problémům. Rád koukám na spousty filmů a také se neubráním zapaření nějaké skvělé hry na PC. A nyní můj nový koníček bude dcera Dominika :)

 

 Děkuji Romane za rozhovor a všem přeji krásný rok 2014 ! A mnoho úspěchů na trati ! :)

Webmaster Edda Patera. Designed & Powered by Jan Frank © 2007