aktualizováno | 15.09.2008 13:36:31 | edda | přečteno: 2979x
Komentář - Vrchlabí 1. část
 

V krásném prostředí Krkonoš se sešli jezdci seriálu Mistrovství ČR ÚAMK k dalšímu podniku seriálu. Téměř sto jezdců čekala velmi rychlá a náročná trať, ovšem s výborným zázemím jak na startu, tak v cíli. Musím poděkovat Tomáši Hankovi s přípravou podniku a za pomoc Liborovi Mejznarovi při samotné akci. Také Míra Wohanka svými zkušenostmi a klidem přispěl k zdárnému průběhu.

V sobotu, po pátečním mrholení, nás naštěstí čekal sluneční den i když studený. To mělo vliv hlavně na přilnavost pneumatik. Již druhý trénink naznačil, že rozhodně nemůžeme očekávat klidný průběh. Na trati zůstali tři vozy po středních haváriích. V tomto trendu pokračoval celý sobotní závod. Zejména v úseku 2,3 se početná divácká obec nenudila a mnoho jezdců zde mělo problémy i těžší havárie. Radost z neustálého přerušování a následného odklízení rozhodně neměli pořadatelé ani jezdci připraveni před startem. Tentokrát veškeré prodlevy byly pouze z důvodů kolizí.Naštěstí vše se obešlo bez zranění, ovšem škody na některých vozech jsou značné.

V neděli, již za horšího počasí, pokračoval závod klidnějším průběhem. Došlo pouze k několika drobným kolizím, až předposlední jízda dne znamenala výjezd vyproštovací techniky po čelním nárazu do stromu v úseku 3 jezdce Pavla Šebesty, také naštěstí bez následků pro jezdce.

Závěrem lze říci, že závod se povedl, měl jsem po sobotě pochybnosti o zařazení takto náročné trati do seriálu. Ovšem chvála všech jezdců se kterými jsem o trati hovořil zajišťuje tomuto podniku místo v našem kalendáři i pro příští rok.

Pavel Baum. | 16.09.2008 12:24:28
BMW je v pořádku, plně pojízdné. Odnesla to "pouze" kosmeticky celá levá strana kastle...
Honza Semlbauer | 16.09.2008 09:17:27
Ahoj všem, už jsem to psal na forum, ale ještě to hodim sem, vážně to bylo perfektní (až na tu zimu, ale v autě při jízdě se myslím každý zapotil :)), vůbec s ničím tam problém nebyl. Dopře poskládané depo, skvěle fungující organizátoři, usměvavý Tomáš Hank a bezvadná konkurence. Bohudík Tomáši, nemám zase co vytknout :) PS: podmínky byly absolutně pro všechny stejné - akorát každý jezdec se s tím může líp a hůř popasovat :) Viktore a ty tam příště nech ty lidi klidně stát, nemusíš za nimi jezdit i mimo trať ju :)
tomáš | 15.09.2008 23:39:42
Studený víkend,ale horké souboje.Děkuji všem pořadatelům ,Edovi a jeho partě.Mimo jiné za to,že po jezdcích a týmech uklidí.Sportovec se pozná i podle toho,že se po sobě rozhlédne a odveze si nepořádek,který udělal.Zmizet s pohárem a nechat uklízet Edu a jeho partu není moc vděčné.Ale k závodům,rovnání na startu je věčný problém,ale hlavně kvůli jezdcům.Věční zahřívači dělají zmatek a pak ještě remcají.Proč tedy nejdou jinam kazit náladu.Obzvláště mě několikrát prohánělo červené a černé Evo a bílý Leon.A že někdo havaruje,no to je toho.Hlavně,že se mu nic nestalo a remcalové a kritici stejně těm klukům na opravu nepřidají.Trať byla super a doufám,že se podaří jet znova.Třeba se už konečně trefím správně do retardéru.Tak parto kolem Edy dík,a dík Edo,že jsme kámoši a soupeři.Těším se dál pokud mi můj ruský bohatýr dovolí znova se poprat se škodovkami.Ahoj
Dan | 15.09.2008 21:57:45
A neví někdo kde bych se dostal k fotkám ze závodu?
Dan | 15.09.2008 21:56:30
Nevim jaká to byla zatáčka ale vím že tam měl problémi někdo z felicii a pak tam vyletěs slušně někdo z BMW škoda auta:)
Pavel Baum. | 15.09.2008 20:17:05
Já měl problém i v úseku 11 :o) Samozřejmě za to mohla nepřilnavost pneumatik, jak Eda píše ..... :oD Za zdržení a žlutou vlajku se tímto omlouvám kolegům závodníkům, co jeli po mě. Každopádně trať fantastická!!!
Karel Boura | 15.09.2008 19:31:57
Celý víkend bylo vážně zbytečně chladno, což opravdu zajisté ovlivnilo množství karambolů a pochopitelně z nich neměl radost nikdo, jak správně poznamenal Edda, který byl poznamenán hned třikrát, 1)jako závodník, 2) jako promotér a 3) jako majitel některých poškozených aut. Podmínky na trati rozhodně neměli všichni stejné, ovšem tentokrát jsem si všiml jedné věci a tou byla Eddova neuvěřitelná snaha o to aby tomu tak bylo. Snažil se všemožně udržet startovní pořadí a myslím že na to při jedné jízdě i sám doplatil, to když jel za Offrouďákem který to tak trochu nezvládl. Tím že bylo dodrženo pořadí a pořadatelé se snažili uklidit trať po každém karambolu byla z toho sice lotérka, ale myslím že čestná. Někdo měl trať čistou, před někým se tahalo auto z pangejtu, někdo zase srazil barel s vodou, co se dá dělat. Za sebe mohu říci, že neděli už pár jezdců kolem mne spíš jen protrpělo, ale zajisté jen s ohledem na úmorné chladno a větrno. I když jsem byl veřejně vyhlášen za pitomce, věřím, že těch pár lidí kterým se mi podařilo během víkendu pomoci to ocenili a přeji všem nádherné další závody. Hlavně, že se nikdo ze závodníků nezranil. Sportu zdar.
qwert | 15.09.2008 17:30:08
Myslím, že podmínky měli všichni stejné, tudíž nevidím důvod, proč by se mělo něco měnit. To by za chvíli mohl někdo chtít, aby se závody jezdily jen, když je teplo a hezky... ;-)
vik | 15.09.2008 16:09:30
Edo já tě nekritizuji Je mi jesné, že pořádat závod není jednoduché a už vůbec ne v blízkosti, nebo v CHKO to by pak dělal každej
Edda | 15.09.2008 15:51:07
Ono Viktore se to hezky radí. Dokud si nezkusíš jednou udělat závod, tak jako jezdec vůbec nemáš potuchy co je to vyřizovaní, dělání kompromisů apod. Např., že v sezóně nám závody v Krkonoších neumožní.........
Roman L | 15.09.2008 15:38:13
tak to mam radost že bylo vše v pořadku tak jak má být a naší nepřitomností se vubec nic nestalo!!
vik | 15.09.2008 14:38:32
2-3 opravdu klouzala Edo pokud i příští rok tak někdy v létě :)
Webmaster Edda Patera. Designed & Powered by Jan Frank © 2007