23.03.2014 11:49:00 | edda | přečteno: 9002x
ČM ZAV Edda cup, Autodrom Most, 29.3. 2014, pozvánka
 

7. sezona Českého mistrovství závodů automobilů do vrchu- Edda cup začne prvním závodem v sobotu 29. března na mosteckém autodromu. Již tradičně závodníci Edda cupu zahajují své zápolení na dráze autodromu, která i svými bezpečnostními parametry dovoluje bez většího rizika rychle osvěžit závodnické instinkty po dlouhé zimní přestávce. Na druhou stranu ovšem trať, která proti přírodním vrchařským tratím, dovoluje v daleko větší míře využívat techniku na plný výkon, dokonale prověří kvalitu péče, kterou jezdci v přestávce svým strojům věnovali.

Mostecký závod, právě proto, že otvírá sezónu, je velmi oblíbený nejen mezi jezdci Edda cupu, tak i mezi hosty z jiných závodních seriálů. Důsledkem toho je nabitá startovní listina, která v současnosti čítá skoro 160 jmen!

K největším lákadlům jistě bude patřit premiéra Břetislava Engeho po mnoha letech a jeho vůbec první start v Edda Cupu!

Také se přeskupilo množství a kvalita v různých kategoriích, velmi nadějně a slibující velké souboje vypadá N+2000, která jinak patří k nejméně obsazovaným. Ovšem je to i díky výjimce na rámy. To se již netýká E1600 /výjimka/, která je velmi kvalitně obsazena a zřejmě nahradí E1400, co by nejnapínavější třídu v „ éčkách“. Ovšem i E2000 či E+2000 jsou nabité špičkovými jezdci a vozy.

V samotné organizaci Českého mistrovství nedochází k zásadním změnám, pořadatelé se snaží udržet organizaci na vysoké úrovni jak po stránce sportovní, tak po stránce bezpečnostní.

Díky dispozicím autodromu a zkušenostem organizačního týmu Edda cupu jsou i s takhle vysokým počtem závodníků vypsány na jeden den dva závody. V 9 hodin ráno začne trénink pro první závod, ten odstartuje hned po skončení tréninku první závodní jízdou zhruba v 11: 15, druhou závodní jízdou bude první závod ukončen. Po, na autodromu povinné, hodinové přestávce ve 14: 00 začne tréninkem druhý závod, který je na rozdíl od dopoledního vypsán na tři jízdy. Po jejich skončení, zhruba v 18: 00 dojde k dekorování vítězů jednotlivých tříd. Časový rozvrh se pochopitelně může měnit podle aktuální situace tak, aby se zvládly odjet vypsané závodní jízdy. Diváci mají možnost sledovat závody z diváckých prostor autodromu, nebo z prostoru depa, kam všude je po celý den vstup zdarma. Zdrama je na místě rovněž distribuován tištěný průvodce sezónou mimo jiné s portréty závodníků a informacemi o jednotlivých závodech Edda cupu.

Organizátoři a závodníci Edda cupu srdečně zvou všechny příznivce automobilových závodů na mostecký autodrom a prosí je, aby při sledování sportu nezapomínali na ukázněnost a respektovali řád autodromu.

Kompletní startovní listinu, zvláštní ustanovení závodu, další informace a zajímavosti o mosteckém závodu a nejen o něm naleznou zájemci na. http://edda.cz/mscrdovrchu.

 

Webmaster Edda Patera. Designed & Powered by Jan Frank © 2007