aktualizováno | 01.04.2014 12:00:23 | edda | přečteno: 8415x
Na Rallye Praha Revival 2014 se těšíme

Na tratích rychlostních zkoušek jsme spolu strávili v letech 1995 – 1998 stovky kilometrů a zaznamenali i nějaký ten pěkný výsledek. Asi nejvíce si ze společné spolupráce ceníme druhých míst ze soutěže Mistrovství Evropy a MM ČR Rallye Bohemia 1996 a 1997 ve třídě N 1400, kdy ještě tato kategorie patřila k početně obsazenějším. Trať Bohemky v té době obsahovala více jak dvacet erzet a my jsme časy z nich byli ve třídě dvakrát nejrychlejší, ale na druhou pozici nás srazily vždy penalizace za pozdní příjezd do časovky po nezbytných opravách vozu Suzuki Swift GTi.“

Naše posádka Vladimír Mužák – Pavel Vydra odstartuje do 4. ročníku Rallye Praha Revival s legendárním vozem Škoda 130 RS, který má historický závodní původ. S tímto vozem závodil ex-tovární jezdec týmu Škoda pan Karel Šimek. Vladimír Mužák tento vůz více jak sedm let za pomoci svých synů a přátel zrestauroval do dnešní podoby, včetně nejmenších detailů původního vozu. Start bereme jako vyvrcholení naší spolupráce a přátelství a chceme si ho především mezi českými i zahraničními hvězdami ve startovním poli užít. Do Rallye Praha Revival 2014 můžeme odstartovat i díky pomoci a laskavosti  našich partnerů - Městysu Pecka v čele s paní starostkou Hanou Štěrbovou, členů týmu Fejfar Racing - Václava Fejfara a Lukáše Šrajera a našeho doprovodného týmu ve složení Petr a Vladimír Mužákovi, Jiří Jecha a také Zdeňku Říhovi. Jsme rádi, že se naším patronem stal herec Městských divadel  pražských Radim Kalvoda, jehož strýc Jindřich Kalvoda navigoval několik let Pavla Nejedlého v historickém soutěžním voze Mini Cooper.

Rallye Praha Revival startuje v pátek 4. dubna z Václavského náměstí  od 19 hodin a více jak sto padesát posádek, mezi nimiž jsou skutečné legendy v čele s Milanem Zapadlem, Václavem Blahnou, Břetislavem Engem, Jiřím Moskalem, Jiřím Urbanem, Jaroslavem Rajchmanem, Vladimírem Bergrem, Janem Machem, Rudolfem Chladem, Tomášem Hankem, Václavem Polívkou, Janem Trajboldem, Andrzejem Jaroszewiczem, Blažejem Krupou a řadou dalších, přesune do Teplic, kde bude cíl první i druhé etapy. Sobotní část zavede posádky do míst, kde se v minulosti jezdily Rallye Sklounion Teplice a Rallye Chemopetrol Litvínov. Třetí závěrečná etapa bude směřovat z Teplic zpět do Prahy, kde je v Radotíně okolo třinácté hodiny cíl. Celkově trať měří více jak pět set kilometrů a zařazeno bude jedenáct speciálních měřených úseků. Tato motoristická akce patří mezi největší v letošním roce a bude prestižní sportovní i společenskou událostí.

Foto: Špičkově zrestaurovaná Škoda 130 RS se kterou posádka odstartuje

                                                                             

                                                                                     Text a foto: Pavel Vydra

Webmaster Edda Patera. Designed & Powered by Jan Frank © 2007