aktualizováno | 07.11.2014 17:42:53 | edda | přečteno: 8733x
Francouzi na Rallye Praha Revival!

FRANCOUZI NA RALLYE PRAHA REVIVAL 2015!

 

  Po vzácné návštěvě pana Landona / bývalého šéfa Renault Sport/ v ročníku 2012, se opět objeví ve startovním poli francouzká vlaječka. A to hned několikrát! Díky kontaktům s Michelem Grimaldierem, který již chtěl přijet v loňském ročníku, se přihlásilo na jarní revival hned šest posádek!

  Nejznámější je jistě Henri Trautmann, který má na kontě několik startů v MS a ME. Nejlépe dojel na 11.místě při rally Acropolis 76. Naprostá většina rally fandů zná jeho otce, továrního jezdce Citroenu, který vyhrál několik slavných závodů ME / tenkrát se nejelo MS/ Henri bude startovat na voze Lancia Beta.

  Další posádkou je Michel Grimaldier – Philippe Champagne a právě tento spolujezdec byl také stálicí na francouzké rallyscéně sedmdesátých let. Ovšem často startoval i závodech do vrchu. Tato posádka bude startovat na BMW 2002.

  Posádka Robert Tavet – Anne-Maria Tavet odstartuje na zajímavém voze CG1200S. Robert startoval jako jezdec a nebo spolujezdec or roku 1971 do roku 1991 na vozech – NSU, Simca 1000, Opel Kadett a Alfa Romeo GTV.

  Zatím pouze jméno jezdce a značku vozu známe u další posádky – Norbert Clement a Audi Quattro.

 

  Poslední francouzkou posádkou, která se zatím přihlásila je Michel Vincent – Caroline Vincent na voze Alfa Romeo GTV Coupé. Michel také startoval na mnoha slavných rally – Rally Acropolis, Monte Carlo, Sweden, Elba a Tour de France. A již osm let s manželkou startují v historických rallye po Francii.

  A dnes se objevila přihláška ještě jedné posádky, kde pilotem bude Frederic Corneo, který se objevoval ve výsledcích ME již od roku 73. Vyzkoušel několik vozů, ale nejvíce úspěchů dosáhl za volantem Alfy Romeo GTV. Bude startovat s krásným Escortem MK II.

Webmaster Edda Patera. Designed & Powered by Jan Frank © 2007