aktualizováno | 22.12.2014 16:08:47 | edda | přečteno: 8472x
Rozhovor

 ROZHOVOR - LUBOŠ KAMINIECKI

Kdy, a jak si přičichl automobilovému sportu?

 Auta byla moje záliba od mládí, ale o rally sport jsem se začal zajímat až po vojně, v 26 letech, kdy jsem začal jezdit BOASky / automobilové mototuristické soutěže, podobné revivalu, ale bez SS, místo toho byl např. hod granátem či vědomosti ze socialistických úspěchů...V té době jste museli začít zde, pokud jste chtěli v budoucnu jezdit automobilové závody/. Dokonce jsme se probojovali až do „ druhé ligy“ tzn. Mistrovství ČSR.

Pak byla přestávka až do roku 1997, kdy jsem navštívil Rally Pačejov a hned mě zaujali historici. Vzpomněl jsem si, že podobnou škodovku, jaké zde jezdily má v garáži tchán...... Trochu jsem jí připravil a začal jezdit soutěže pravidelnosti, které byly součástí českých rally.

Poté jsem zakoupil Škodu 130RS z autocrossu a přestavěl do rallyové podoby, s ní jsem jel i dva revivaly.

 

A kolikátý vlastně již pojedeš jarní revival?

 Tak já patřím k těm nemnoha, kteří jedou od počátku a nevynechali ani jeden revival. Takže z jara jedu po desáté! První dva jsem odjel na svém klenotu - Ferrari Mondial, avšak po zvýšení náročnosti akcí a drobném silničním lišeji jsem raději pokračoval se zmíněnou Rsou. Nyní mám postavenu Škodu 110L rally, speciálně na revivaly.

Který revival jsi si nejvíce užil?

 Nejhlouběji v paměti mám noční průjezdy křivoklátskými lesy v roce 2011, to byla paráda! Zážitkem byla také sněhová Berounka před dvěma roky. Naštěstí, vzhledem k předstartovným problémům s dělítky / elektronové disky/, jsem po noční anabázi přijel ráno do traktorky na plecháčích se zimáky, netuše jaká to bude v soutěži výhra.....

Jinak nemohu říci, že by byl nějaký revival lepší a nějaký horší.

 

Jaký je tvůj názor na tento typ akcí?

 Určitě plně splňují hlavní cíl a to setkání bývalých úspěšných jezdců po mnoha a mnoha letech a to je při každém společném večeru vidět, jak si to „ dědci“ užívají.

 Je krásné, jakou mají dnešní mladíci, se zájmem o rallysport, netradičně možnost se sejít s legendami let minulých při společné akci!

 Samozřejmě mi chybí v revivalu opravdová RZ, byť pouze třeba jedna....

 

 

Jak se na jarní revival připravuješ?

 Tak, že jsem po Berounce auto umyl a zagarážoval... a nyní tím, že vypomáhám pořadatelům s povolením průjezdu ve vojenském prostoru Brdy a spolupřipravuji SS ve Strašicích.

 

Závěrem bych rád všem fandům revivalů popřál hezké Vánoce a úspěšný vstup do nového roku. Ať se kola točí!

 

Luboš 

Webmaster Edda Patera. Designed & Powered by Jan Frank © 2007