aktualizováno | 30.01.2015 20:46:06 | edda | přečteno: 10087x
ZAV Zbraslav - představení tratě

 

 Představujeme, pro většinu jezdců Edda Cupu novou trať - Zbraslav - Točná . Tento závod byl od počátku součástí Edda Cupu, bohužel pro stížnosti jezdců na nerovný povrch museli pořadatelé již v roce 2011 závod vyřadit.

 

  Dle mého názoru, a né jenom mého, se jedná profilem o nejnáročnější trať, kde se ukáže um jezdce, nyní se tomu může vyrovnat náročností pouze Radotín. Závody byly velmi oblíbené, první rok, ještě před omezením počtu jezdců bylo na startu přes 150účastníků!!! Ovšem, stejně jako nyní v Radotíně, jezdci před obrovským diváckým zájmem ztratili jakoby veškeré zábrany.... Takže závod se neúměrně protahoval a po tom co nám jedna Corvette zůstala zaseklá na svodidlech, které museli hasiči uřezat a bylo z toho halóo v pražském tisku, museli pořadatelé závod ukončit po první jízdě... Druhý ročník se odjel celý a třetí opět pouze jedna jízda... Hned první trénink, asi šest destrukčních havárií a jednou nemocnice.... Honza Souček by mohl vyprávět...

PŘEDSTAVENÍ TRATĚ - první 1,5km je na široké silnici, jedná se o rychlou pravou a velmi rychlou levou a poté palba k odbočení, které není vůbec z auta vidět a zde se diváci nenudí celý den.... Druhý rok byl mezi zatáčkami retardér, nyní nebude. Po odbočení je asi 700m zcela nový povrch. Nyní již jedete po úzké silnici a hned první levá znamenala konec pro mnoho jezdců.. i Edda Cup tady přišel po totální ráně o jedno Saxo... Pak následuje 2km úseku ze zatáčky do zatáčky. Byla zde doplněna svodidla až do prostoru retarderu, který bude opět, tím nehrozí pád závodního vozu do hluboké propasti, z čeho byly vždy obavy... Následovala šikana před cílem, tam by měla být změna / záleží jak dopadne jednání/ a místo šikany na této křižovatce budou jezdci odbočovat prudce doleva a po cca 100m bude cíl. Zde vždy bylo obrovské množství diváků a odbočením místo získá ještě více na atraktivitě. Tzn., že bychom obci Točná vůbec neobtěžovali! Vždy bylo depo velmi těsné. Depo by nyní bylo v areálu VŠE. Délka cca 3,2km.

 

  on board - Eda Patera Subaru 555 - https://www.youtube.com/watch?v=1-FDFl1O2e0    Pouze v čase 1:55s bude odbočení vlevo! 

Webmaster Edda Patera. Designed & Powered by Jan Frank © 2007