aktualizováno | 06.03.2015 12:27:02 | edda | přečteno: 9245x
Před sezónou 2015...

  Již brzy se většina z nás setká na prvním letošním závodě na Czech Ringu v Hradci Králové, rád bych se před nadcházející sezónou trochu vyjádřil.


  Čeká nás již osmý ročník seriálu, to je hrozné, jak to letí. Ještě mám před očima, jak jsem kamarádům z mistráku vysvětloval svojí vizi a ty jejich pohledy. Tomáš Hank se mi rovnou vysmál, Vláďa Liška jen soucitně přikyvoval, a to na  závodě v Bílině, kde jsem se druhý den skoro přizabil.....

  Ovšem nakonec se mnou do toho šli a jen díky jejich podpoře se začátek povedl.... Bylo to pro nás velmi těžké opustit oficiální, zavedené závody, možnost závodit po celé Evropě a dát přednost něčemu novému.....

  Zde musím vzpomenout na dva kluky, kteří mé vizi hodně fandili a to Vencovi Šlajchrtovi, který bohužel zemřel těsně před prvním Berounem a hlavně Vládikovi Šnajdrovi, který již měl zkušenosti z amatérských závodů a vlastě spolu jsme připravovali první parametry Edda Cupu. Bohužel již nestačil nastoupit na startovní rošt... Tenkrát do toho ještě nemluvil Ivo Král, který zrovna dvakrát mé vizi nevěřil :-).

  Od začátku jsem se snažil dělat závody tak, jak jsem je poznal po celé Evropě, a co bylo důležité, z pohledu jezdce. Téměř okamžitě se vytvořil tým přátel, kteří se pro seriál zapálili a stali, někdy i nechtěně či náhodou členy organizačního týmu, ten zůstal po celou dobu prakticky stejný! Díky tomu, nyní již po sedmi letech, máme tým zkušených pořadatelů! Díky jim! 


  V nové sezóně nás nic zásadně nového nečeká. Po dohodě s jezdci na Živohošti jsme opět přiblížili bezpečnostní prvky standardům FIA. Startovné, i licence zůstaly na stejné ceně. Znovu jsme se dohodli na spolupráci se Sport 5 z důvodu větší mediální prezentace seriálu.

  Ačkoliv to samozřejmě neděláme pro peníze :-), i letos bude rozdělena mezi nejúspěšnější jezdce částka 412 000,- a dalších cca 300 000,- ve zboží od partnerů.


  Nyní probíhá složitá procedura povolování akcí. Samozřejmě, skoro všude jsou nějaké problémy... Zatím úplný souhlas máme pouze ze Kdyně. Zde mohu říci, že je to čím dál těžší... Stačí nesouhlas jedné paní... Musím zde poděkovat Petrovi Strnadovi za pomoc při překonávání problémů na Ještědu a Pavlovi Jirasovi u závodu Radotín- Kopanina. Čeká nás letos jedna nová trať-  Zbraslav – Točná, která jistě prověří schopnosti našich pilotů na 110% .-)



Těším se tedy na setkání s Vámi v Hradci za měsíc!


Eda Patera

Ivoš | 06.03.2015 16:00:35
Hradec,několůika lidmi opovrhován,několika chválen...Mně vyhovuje cokoliv,mám sice některé neoblíbené(Sosnová,Vys.Mýto)ale jinak je to pro všechny stejné.Musím uznat,že Eda dokázal to,co jsem považoval za nemožné...
Webmaster Edda Patera. Designed & Powered by Jan Frank © 2007