17.04.2015 14:54:16 | edda | přečteno: 9413x
RPR - poděkování soupeřům

Poděkování velké i malé Sově, tedy posádce Sova-Sova, st. č. 108


 Chtěli bychom touto formou poděkovat posádce Václav Sova- Tomáš Sova jr., která nám, za cenu možného zhoršení vlastního výsledku, umožnila zdárně absolvovat letošní RPR.

 Na našem autě postupně odešel Tripmaster, počitadlo km v tachometru a nakonec, díky poruše telefonu, i spojení přes GPS. Měli jsme sice autoatlas, ale počítání ujeté vzdálenosti na základě času a odhadu průměrné rychlosti bylo nejen dosti komplikované, ale i poměrně nepřesné.

 V této chvíli nám Vašek nabídl, že nám bude dělat „slepeckého psa“ – odstartuje minutu před námi, počká na nás a pak nás povede do další časovky i za cenu, že při našlapaných průměrech sám „nachytá“. Bylo to o to úžasnější, že zde startoval poprvé, navigoval jej jeho 16ti letý vnuk a on sám, rovněž poprvé, musel pospíchat s neupraveným Žigulem po neznámých okresních silnicích. Přitom k vylepšení jízdních vlastností zmiňovaného vozidla sloužilo pouze uložení invalidního křesla a 2 berlí do kufru. A dokázal jet tak, že jsme nikde nechytali ani na časovce ani na radarech.

 Naše letošní umístění v RPR je tak hlavně zásluha Soví posádky, bez níž bychom odstoupili pravděpodobně už v sobotu před polednem.

 Přístup Vaška s Tomášem je důkazem, že do rally je potřeba srdce nejen soutěžácké, ale i to velké, lidské, za což jim ještě jednou moc a moc děkujeme.


Milan Procházka – Karel Mottl, st. Č. 88

Webmaster Edda Patera. Designed & Powered by Jan Frank © 2007