aktualizováno | 28.11.2015 16:23:20 | edda | přečteno: 9853x
Dobyli jsme Dixíkův memoriál!

     Dovoluji si oznámit, že jsme s Milanem Zapadlem vyhráli slavný Dixíkův memoriál! :-) Píši to ovšem hlavně proto, abych Vám více tuto akci přiblížil.  

     Letos se již konal 45. ročník a účastníky jsou zejména  legendy českého autosportu, údajně bylo dříve vstupenkou získání  minimálně dvou titulů mistra ČSSR. Samozřejmě v naší posádce byl tou legendou Milan :-) I letos byla účast hvězdná, např. Josef Michl, Mirek Adámek, Karel Trojan, Petr Krejbich, Stanislav Landa / pro mladší - otec Daniela Landy/ a mnoho dalších.

     Toto byla jedna z akcí, která zapříčinila vznik revivalů, jelikož jsem tam byl jednou Petrovi Kotkovi pomoci počítat výsledky......  V podstatě je to takový volnější revival. Akce měřila pouhých 6Okm, průjezdní kontroly byly zábavnou formou, například razítko z hospody po cestě, ovšem to Petr babě v hospodě asi zapomněl oznámit, tak s námi pěkně vyběhla, že nikomu nikam razítko dávat nebude, má tam IČ, DIČ apod. A když jsme jí oznámili, že asi nejsme poslední, tak byla na mrtvici :-))) Nebo jsme lovili v skoro vypuštěném bazénu láhev s dalším úkolem apod. Itinerář byl formou zábavné povídky a až poslední, krátká etapa klasicky, ovšem vytištěná zrcadlově.....

    Akce údajně vznikla takto - pan Trejbal / nebo Treybal?/, velká osobnost autosportu šedesátých let, měla psíka Dixiho, ovšem ten se jednou zaběhl a již nevrátil..... Údajně ho sežrali cikáni??? No a na jeho počest se od r. 69 / neoficiálně, oficiálně až r.70/ schází významní hosté na konci sezóny, aby uctili jeho památku....... Je logické, že vítěz tedy kromě mnoha cen, putovního poháru, který vytvořil náš nejslavnější výtvarník Theodor Pištěk, dostane obrovskou kost z nějakého vola....Viz foto, pohár je sice již trochu opotřebovaný, ale .... Hlavním organizátorem byl vždy Dalibor Janek, a po jeho smrti to převzal Petr Kotek.

   Za 45letou historii se tohoto setkání zúčastnila neskutečná řada, nejenom legend autosportu. Mezi vítězi jsem objevil např. Luďka Munzara, Mirka Adámka, kreslíře Jiřího Rameše, Petra Krejbicha, dokonce i Mirka Pažouta, ovšem nejčastěji vyhrávali autokrosaři - Landa, Kottek, Polák.

    Závěrem bych rád poděkoval pořadatelům za pozvání a příjemně strávený pátek! 

Webmaster Edda Patera. Designed & Powered by Jan Frank © 2007