aktualizováno | 02.12.2015 21:57:13 | edda | přečteno: 9397x
"BICHÉ" přijede na Rallye Praha Revival!

Zřejmě druhá nejslavnější žena rallysportu / asi společně s Fabrizií Ponsovou/

Michelé Espinos jezdící pod přezdívkou > Biché< potvrdila účast na jarním Rallye Praha Revival... Zatím ale ještě není jisté s kým bude startovat. Ráda by startovala s další legendou světového rallysportu, ale zde je otázkou zdraví dotyčného.


Michelé se narodila 28.9.1948 a začínala s autosportem v roce 1968 na legendární alpince vedle Jeana Andrueta, s kterým také získala největší úspěchy! V MS poprvé vyhráli v roce 1973, a to rovnou nejslavnější závod – Rallye Monte Carlo. To se jim podařilo i další rok, již ovšem na Lancii Stratos.

Poslední ostrý závod jela v roce 86 vedle Achima Warmbolda. Ovšem na závody nezanevřela, a diváci jí mohli vídat na veteránských akcích.


Naplňuje nás to neskutečnou hrdostí... Tuto akci jsme vymysleli spíše jako recesi u večerního posezení,a jelikož se nám rozjel parádně Edda Cup, zajímalo nás, jak touto akcí oslovíme české legendy autosportu, rozhodně jsme nečekali nic velkého... Znali jsme jen pár lidí z legend, a i díky jejich podpoře jsme tam, že na šestý ročník přijede již po druhé John Haugland a nováčky budou Paasonen a Biche.... Také si plně uvědomujeme, že stačí jeden problém a je po akci.....


Webmaster Edda Patera. Designed & Powered by Jan Frank © 2007