aktualizováno | 24.11.2008 09:37:52 | edda | přečteno: 2716x
Výlet do Londýna
 

    V podvečer jsme se všichni v pořádku vrátili z výletu do Londýna. Předně, jménem všech účastníků musím poděkovat Ivovi Holanovi a jeho půvabné manželce Monice, kteří, vlastně ve svém volném čase, nás provedli vším důležitým a krásným v centru města!

    Po příjezdu a ubytování jsme vyrazili metrem do centra, naše první kroky vedly k Piccadilly Circus, kde si všichni kteří míří do centra dávají sraz, něco jako u nás „u koně“. Jistě všichni znáte fotografie s obrovským nápisem Sanyo a TDK na půlkulatém domě. Zde se poprvé ukázalo, že někteří budou mít problém s dodržením času srazu.... Zde například Tomáš Hank s doprovodem..... Poté jsme vyrazili do SOHO a Čínského města a do kulturního centra města. Tady jsme navštívili několik klasických PUBů /hospod/ k ochutnávce piva. Nejvíce nás překvapilo, že ve většině byl k dispozici STAROPRAMEN, ovšem nabídka je všude cca osm druhů piva. Večer zakončila večeře v nepálské restauraci nedaleko hotelu.

    První celý den jsme zahájili cestou k Big Benu a Parlamentu, což je úžasná stavba. Poté jsme přešli Temži a absolvovali jedno kolečko na London Eye / největší ruské kolo v Evropě/. Byl to úchvatný pohled na centrum města z výšky 150m a trvalo to cca 30 minut??. Poté jsme se přesunuli k TOWERu, krásnému královskému hradu z 13tého století. Po hodinovém rozchodu / překvapivě všichni přišli včas, tedy kromě našich blondýn.../ jsme přešli k symbolu města a to mostu TOWER BRIDGE, po kterém jsme přešli na druhou stranu, a všichni chlapi jsme se těšili na prohlídku křižníku Belfast z druhé světové války. Ostatní a Tomáš Hank posečkali, jak jinak, v blízké hospůdce... Večer jsme ukončili večeří v CHINA TOWN ve výborné restauraci.

    V sobotu jsme vystoupili na Green Park a procházkou hezkým parkem jsme došli k Buckinghamu / sídlu královského rodu/, zde jsme po výměně stráže vyrazili k molu u Big Benu, kde jsme se nalodili na loď k výletu do Greenwichu, bohužel bez našich krásných blondýn, obzvlášt já a Tom jsme toho velmi litovali... Po hodinové projíždce ve studeném větru jsme dorazili a šli krásným parkem k známé observatoři na nultém poledníku. Toto místo nevynechá nikdo při návštěvě Londýna a opravdu za to stojí. Včetně krásné ukrajinky v místní pizzerii, že Ivo??? Po složitém návratu do centra / flegmouš Pepa Mlejnek.../ jsme se přesunili do obrovského obchodního centra, kde jsme si dali rozhod, ne tak ovšem milovníci historie paterovci a Holan... Opět jsme se vrátili do centra a prošli ještě další krásná místa včetně Trafalgaru a také ochutnali další druhy místního piva / Discovery je nejhorší.../. Večer jsme ukončili v „ číně“ bufetového typu a nechutně jsme se přecpali!!!

    Abych to upřesnil večery končily u „ Mlejnků“, kde jsme živě diskutovali o zážitcích a doráželi české zásoby........

    V neděli ráno nás překvapil poprašek sněhu a tak jsme si uvědomili jak moc nám počasí přálo! Návrat již probíhal naprosto bez problémů.

    Závěrem bych rád řekl, že výlet jsme si opravdu užili a chceme založit tuto tradici i do dalších ročníků. Příští rok nás láká Paříž, Moskva či Řím...

 

Eda Patera

 

P.S Pro znalce Londýna – píši to bez jakéhokoliv průvodce a po své první návštěvě!

 

kubik | 23.11.2008 23:07:54
Kdyby se jelo do paříže tak bych se jistě přidal již jsem tam několikrát byl a je to překrásné město
Webmaster Edda Patera. Designed & Powered by Jan Frank © 2007