aktualizováno | 08.02.2016 16:32:39 | dawe | přečteno: 10692x
Rallye Praha Revival již za dva měsíce!

Veteráni na Teplicku již za dva měsíce. Sepsáno pro severočeská média.

  Obyvatelům Severních Čech se nabídne o víkendu 8.-10.4. neobvyklá podívaná. V regionu se bude pohybovat okolo 150ti posádek krásných historických automobilů. Akce se koná v běžném silničním provozu za dodržování dopravních předpisů.

  Posádky můžete přivítat společně s primátorem Teplic Jaroslavem Kuberou v pátek večer na náměstí Svobody v Teplicích. Příjezd prvního historika je plánován na 21hodin.

  Ovšem fandové mohou navštívit v sobotu i slalom v úseku Bílina – Kaňkov či na polygonu Most, kde posádky budou soutěžit proti časomíře. Zájemci, kteří by měli zájem se u automobilů vyfotit, či získat autogram jsou zváni v sobotu na Mírovém náměstí v Bílině, kde bude časová kontrola a bude dostatek času si veterány prohlédnout. V neděli dopoledne pak budou k vidění veteráni na ploché dráze v Chabařovicích. Přesný časový harmonogram Vám přineseme později.

  V sedmdesátých a osmdesátých letech minulého století patřila Rallye Teplice k nejnáročnějším soutěžím pořádaných u nás. Na náročných rychlostních zkouškách, často ještě jak to počasí v Krušných horách umí, okořeněné hustou mlhou, sváděly napínavé boje o zlomky sekund tehdejší naše špičkové posádky. O druhém dubnovém víkendu se pamětníkům naskytne příležitost zavzpomínat na staré časy automobilových závodů, těm mladším se naskytne příležitost spatřit legendy našeho motorsportu a historické závodní automobily.

  Do Teplic a severočeského regionu zavítá 6.ročník mototuristické akce RPR Memoriál Dalibora Janka a Josefa Sitníka. Organizátoři si velmi váží podpory teplického primátora J. Kubery a rádi by tuto podporu oplatili zajímavou podívanou pro občany a návštěvníky Teplic, ale i širokého okolí.

  Šestý ročník se pyšní bohatou mezinárodní účastí. Hlavní hvězdou je Nor John Haugland, Fin Jani Paasonen, Mistr Evropy 1975 v rally Maurizio Verini a francouzká spolujezdkyně, jezdící pod přezdívkou BICHÉ. Bývalé soupeře ze socialistického tábora budou zastupovat Poláci Tomasz Ciecierzynski, Blažej Krupa, Rus Nikolaj Jelizarov a bývalý tovární jezdec Wartburgu Jurgen Hellman.

  Seznam českých legend je opravdu dlouhý....Nebudou chybět bývalí tovární jezdci Škody V. Blahna, M. Zapadlo, V. Berger- Z. Petera, P. Janeba, rallyoví reprezentanti ČSSR P. Šofr- P. Ryšánek, J. Rajchman a další. Asi by nikdo ani nespočítal, kolik celkem účastníci revivalu získali mistrovských titulů, budou mezi nimi třeba „král Fiatů“ J. Mach s nejrychlejším Fiatem 128 coupé své doby u nás.

  Také milovníci sportovních veteránů si přijdou na své. V seznamu přihlášených jsou téměř všechny značky, které hrály prim na poli autosportu v sedmdesátých letech. Spatřit lze tedy všechny typy škodovek, BMW 2002, Porsche 911 až 944 a mnoho dalších skvostů.


 

Webmaster Edda Patera. Designed & Powered by Jan Frank © 2007