aktualizováno | 16.03.2016 12:57:08 | edda | přečteno: 11266x
Edda Cup 2016 startuje!

  Již brzy se většina z nás setká na prvním letošním závodě, po roční pauze, opět na Autodromu Most. Na tento závod je přihlášeno 147 vozů a jistě nás čeká zajímavá podívaná.


Jsme na prahu již devátého ročníku seriálu, to je hrozné, jak to letí. Ještě mám před očima, jak naše obrovská legenda Jiří Hák si posteskl, že nemůže startovat ve veteránech..... / hranice byla 60let/. Co by za to dnes dal... :-)

V novém ročníku nás čeká znovu deset podniků, což považujeme za ideální stav. Pokud vše dopadne, jak má, tak budeme startovat na dvou nových tratích.

Řevnická trať by měla, co se týče profilu a povrchu, patřit k nejnáročnějším a nejdelším.

Horší to bude se zázemím. Alespoň pro první ročník bude depo v lese za cílem, pokud bude akce bez problémů, tak snad policisté na další ročník změní názor....

Závody v Liberci by zase měly být ozdobou se vším okolo pořádání – perfektní zázemí, podpora města, ozvučení, kometátor, nevšední vyhlášení atd. To vše s přispěním firmy HOSTR Petra Strnada. Také trať se diametrálně liší od té, kterou z Ještědu znáte. Je podstatně rychlejší a téměř celá osvodidlovaná.

Od začátku jsem se snažil dělat závody tak, jak jsem je poznal po celé Evropě, a co bylo důležité, z pohledu jezdce. Téměř okamžitě se vytvořil tým přátel, kteří se pro seriál zapálili a stali, někdy i nechtěně či náhodou členy organizačního týmu, ten zůstal po celou dobu prakticky stejný! Díky tomu, nyní již po osmi letech, máme tým zkušených pořadatelů, kteří se bodou snažit zasadit o to, aby byl IX.ročník minimálně stejně úspěšný, jako ty předchozí!


V nové sezóně nás nic zásadně nového nečeká, co se týče řádů. Po dohodě s jezdci na Živohošti jsme opět přiblížili bezpečnostní prvky standardům FIA. A tak jedinou zásadnější novinkou je povinost nehořlavé kombinézy / možno i s propadlou homologací/ pro jezdce, kteří mají celoroční licenci. Startovné, i licence zůstaly na stejné ceně.

Ačkoliv to samozřejmě neděláme pro peníze :-), i letos bude rozdělena odměna mezi nejúspěšnější jezdce v minimální výši 450 000,- tzn. určitě vyšší, než v loňském roce /viz TZ na našem webu/ a dalších cca 300 000,- ve zboží od partnerů.


Nyní probíhá složitá procedura povolování akcí. Samozřejmě, skoro všude jsou nějaké problémy... Zatím úplný souhlas máme pouze ze Kdyně.


Webmaster Edda Patera. Designed & Powered by Jan Frank © 2007