aktualizováno | 21.03.2016 17:37:13 | edda | přečteno: 11437x
Pozvánka na Autodrom Most.

EDDA Cup, ZAV Most, 26.3.2016, pozvánka 

 

První závod letošního EDDA Cupu, nezávislého seriálu závodů automobilů do vrchu odstartuje o velikonočním víkendu tuto sobotu 26. března na Autodromu Most. EDDA Cup se tak po přestávce vrací na místo tradičního začátku sezóny. V předjubilejní sezóně se tak závodníci EDDA Cup opět po zimní přestávce rozjedou na kvalitní a bezpečné trati autodromu, která důkladně prověří jezdeckou formu i kvalitu přípravy závodní techniky.

Program závodu se drží osvědčeného „mosteckého“schematu. Po pátečních přejímkách a volném ježdění se v sobotu v jednom dni uskuteční dva závody. Závodní program začíná ráno v devět hodin tréninkem. Start první závodní jízdy ze dvou je naplánován na 11:15. Po hodinové přestávce odstartuje ve 14:00 druhý závod, který se pojede systémem na dva nejrychlejší časy ze tří jízd. Konec závodu je naplánován na 18:00, kdy dojde k slavnostnímu dekorování nejlepších jezdců v jednotlivých třídách na stupních vítězů. Časový harmonogram se podle průběhu závodu může operativně měnit.

K závodu je do 14 vypsaných tříd přihlášeno 147 závodníků, což klade nemalé požadavky na organizaci závodu. Díky zkušenému organizačnímu týmu i disciplinovanosti stálých účastníků EDDA Cupu lze i s takovým nabitým startovním polem na autodromu dva závody v jeden den uspořádat. Diváci se tak budou mít celý den na co dívat. S výjimkou povinné polední přestávky budou na dráze neustále kroužit závodní vozy. Obsazení všech tříd slibuje kvalitní sport. I v objemově nejslabší třídě N 1400, která poslední dobou početně skomírala bude závodit 8 jezdců a jedna závodnice. Všichni jsou zvědaví jak se přes zimu vykrystalizovala situace ve třídě N 1600, která se díky jezdcům tvořících její špičku T. Omelkovi, R. Pecinovi jr., L. Krotilovi a dalším stala z nejzajímavějších v EDDA Cupu. V produkčních dvoulitrech k největším favoritům budou patřit J. Vaňátko, J. Šenold, M. Ježek. Další špičkový jezdec této třídy M. Čábela bude kromě svého závodění mít asi větší nervy ze závodnického debutu dcery Vanessy. V nejsilnější třídě produkčních vozů asi dojde k dalšímu pokračování duelu věčných soupeřů M. Leva a J. Háka. V nejslabších závodních speciálech jsou špičkoví jezdci i zdatnými a pilnými techniky piplajícími své stroje k dokonalosti, takže M. Černý, B. Krejčí, T. Novák jsou jistě zvědavi, jaké ovoce přinese jejich snažení a zda nebyli soupeři ještě pilnější. I v šestnáctistovkách se podle zvěstí velmi pilně pracovalo a investovalo. I tady se čeká velký boj mezi rodinou Tichých a jmenovci M. Černým a D. Černým. Ve dvoulitrech snad bude M. Slováčkovi vyhovovat absence stromů i celkem slušná vzdálenost svodidel od samotné trati, takže jeho souboj např. s L. Kotrmonem a J. Šmiedem proběhne ve všech vypsaných jízdách. V nejsilnějších závodních speciálech by trať mohla sedět speciálu T. Kučery, který bude mít soupeře i v L. Vojáčkovi, F. Sailerovi a T. Vavřincovi, závodníky s evropským puncem. Ze Slovenska přijede další evropská hvězda P. Jureňa. Deset závodníků se postaví na start v nově vypsané třídě závodních speciálů s jednou poháněnou nápravou, kde se jednak přestaví atraktivní značky Ferrari, Lamborghini, Lotus, Porsche tak špičkoví závodníci V. Liška. P. Vojáček, M. Jerman a další. V kategorii historických automobilů se kromě legendárních značek na start postaví i jezdecké legendy M. Zapadlo, Z. Ponec. V historických třináctistovkách, vesměs škodovácké třídě, budou asi patřit k favoritům J. Vosmek, L. Krameš a P. Strnad. Ve třídě 1600 ccm uvidíme souboj J. Srnského jr. a P. Maiera. Ve dvoulitrech asi bude úřadující mistr I. Král zvědav jak a zda se podaří E. Paterovi připravit nový stroj tak, aby mu hned od prvního závodu dělal vrásky na čele. V nejsilnějších historických závodních vozech budou spolu s P. Žáčkem všichni zvědavi na formu navrátivšího se J. Rejky i na formu stroje R. Kacálka. Kromě těchto závodníků je ve startovní listině spousta dalších jmen a zajímavých závodních aut.

Organizátoři i jezdci EDDA Cupu srdečně zvou všechny fanoušky automobilových závodů k návštěvě. Všechny diváky prosí, aby se zdržovali jen v prostorách vyhrazených divákům, respektovaly všechny vyznačené zákazy vstupu a vyhrazené prostory autodromu a řídili se pokyny organizátorů a pořadatelů. Vstup i vjezd do areálu okruhu je zdarma, zdarma bude na místě distribuován nový průvodce sezónou EDDA Cupu s portréty jezdců, kalendářem a přehledem tratí. Podrobnější informace k závodu, seznam přihlášených a další zajímavosti o EDDA cupu najdou zájemci na www.edda.cz/mscrdovrchu.

EDDA Cup přeje všem fandům příjemně strávený den na autodromu naplněný hodnotnými zážitky z motoristického sportu.

Webmaster Edda Patera. Designed & Powered by Jan Frank © 2007