aktualizováno | 30.03.2016 20:04:35 | edda | přečteno: 10847x
Hokejista nezklamal...

Sprintem na jeden okruh dlouhý 4,3 km zahájil v sobotu na Autodromu Most novou sezonu nezávislý seriál závodů automobilů do vrchu EDDA Cup 2016. V dopoledním programu byl absolutně nejrychlejší Tomáš Kučera s Mitsubishi Lancer EVO IX ze skupiny E+2000.

 Po obědě ho vystřídal Lukáš Suchomel za volantem vozu Lotus, startující v nově vypsané třídě závodních speciálů s jednou poháněnou nápravou E2WD.

Na úvod si to specialisté „vrchaři“ mezi sebou rozdali pod hradem Hněvínem na široké dráze s ještě širšími výjezdovými zónami vysypanými kačírkem. Nicméně dopoledne po nočním dešti trať klouzala a jeden zlatavý Citroen Saxo pošťuchování s nekompromisními obrubníky zaplatil kotrmelcem a prázdným bodovým kontem. Pozitivem zůstalo, že se pilot vysoukal ze svého auta bez úhony sám.

 

Tým šampióna posílil hokejista
Loňský premiant celého poháru Miroslav Černý dal o sobě znovu vědět hned na severu Čech. Jeho Škodovka 130L patřila po celý den k nejsvižnějším strojům na dráze a v kategorii E 1600 drtila soupeře rozdílem třídy. V absolutní klasifikaci nestačila jen na silnější speciály a slušelo jí páté a šesté pořadí.

 

Do svého týmu CM motorsport přibral Černý sportovní personu nejtěžšího kalibru. Brzy bude bývalému hokejovému reprezentantovi Janu Alinčovi 44 let. Na ZOH 1994 v Lillehammeru obsadil s národním týmem páté místo a v Norsku vstřelil dva góly. Urputnost a nasazení nabyté mezi mantinely teď prodává za volantem automobilu Škoda 120L. Ve skupině E 1400 skončil po dobrých a vyrovnaných výkonech dvakrát čtvrtý.

 

Pokračování ze Zbraslavi na Točnou

Celkem v Mostě bojovalo 139 startujících ve 14 třídách. Po roční odmlce se sem desetidílná série promotéra Eduarda Patery vrátila z Hradce Králové. Hlasy z depa signalizovaly dobrou náladu po zimní přestávce a natěšení před druhým pokračováním EDDA Cupu 23. dubna na trati ze Zbraslavi na Točnou. To pořadatele z ÚAMK Sdružení Českého Autosportu přijali s povděkem. 

Webmaster Edda Patera. Designed & Powered by Jan Frank © 2007