29.03.2017 08:51:18 | edda | přečteno: 11829x
Tisková zpráva - Nutrend Racing

Novinky u Nutrend Racing před zahájením sezóny 2017

Nezastavitelně ubíhající čas sebou přináší start další závodní sezóny pro šternberský tým Nutrend Racing. Schéma závodního programu se nebude letos výrazně lišit. V plánu bude opět start ve vrchařských závodech i těch okruhových. V barvách Nutrend Racing pojedou tradičně do kopců i na autodromech cestovní speciály, crossbow KTM i smečka sportovních prototypů Norma. V závodních kombinézách do nich budou usedat tradiční tváře Václava Janíka, Karla Hubáčka, Jiřího Svobody a nově se u týmu naplno chopí závodního volantu Tomáš Korený spolu s Richardem Meixnerem a Jakubem Kubasem.

Tým, u kterého je leader Václav Janík, se opět přes zimu chystal na vstup do dalšího závodního roku, kde bude tradičně bojovat o nejvyšší příčky. Takové cíle se samozřejmě neobešly bez novinek v týmových dílnách: „Největší novinkou u týmu je bezesporu výměna dvoulitrové Normy za speciál v letošní specifikaci - Norma M20FC 2017. Loni jsme udělali velký krok v podobě účasti v okruhovém šampionátu a letos chceme jít dál. Právě nová Norma nám nabízí prostor pro zrychlení a rychlejší postup vpřed v soubojích na okruzích. Tým musím velmi pochválit, celou zimu se pracovalo na přípravě a repasi našich strojů, tak aby bylo na úvod vše 100%. Novinky se samozřejmě chystaly přes zimu i u ostatních vozů v našich dílnách, takže budeme opět o něco lehčí, výkonnější a tedy i snad rychlejší,…“ prozrazoval před startem nové sezóny samotný majitel týmu Václav Janík, jenž bude bojovat o šestou trofej vítěze Evropského poháru FIA.

Nutrend Racing se letos tedy bude prioritně věnovat Evropskému poháru závodu do vrchu FIA International Hill Climb Cup, který je díky termínům nejvýhodnější pro kombinaci s českým okruhovým šampionátem: „Je velmi složité najít vhodný kompromis pro účast v rozmanitých šampionátech jako jsou vrchařské a okruhové mistrovství. Není to jen o termínových kolizích, ale i logistice a přípravě závodní techniky, v potaz samozřejmě musíme brát i požadavky našich týmových partnerů. Letos navážeme loňskou osnovu, své síly tedy budeme směrovat na vrchařský evropský pohár a český šampionát ve sprintu a vytrvalosti na okruzích s dvoulitrovou Normou. V plánu máme tradičně účast i ve vybraných závodech domácího i evropského kopcového šampionátu,“ poodhalil plány Janík.

Do druhé sezóny v okruhovém šampionátu MČR vstoupí Nutrend Racing s novými tvářemi. Jak bylo zmíněno v úvodu tiskové zprávy nově se u týmu budou objevovat jezdci Tomáš Korený, Richard Meixner a Jakub Kubas. Všichni tři se budou snažit zkrotit Normu M20FC Honda 2017, která jim bude dělat na okruzích společnost. Jakub Kubas a Richard Meixner se zúčastní zápolení při sprintových podnicích a Tomáš Korený se bude střídat při vytrvalostních závodech s Václavem Janíkem. Richard Meixner si navíc zpestří sezónu v kokpitu Normy při vybraných kopcových podnicích např. na Ecce Homo ve Šternberku. Jak Václav Janík nové tváře u týmu charakterizoval svými slovy? „Všichni tři piloti jsou velmi zkušení, těším se na naši spolupráci. Především s Tomášem Koreným mě letos čeká velmi zajímavý program, kdy budeme bojovat při vytrvalostech. Tom je i přes své mládí velmi vyzrálý jezdec se statusem reprezentanta v okruhovém šampionátu ME a věřím, že naše spolupráce přinese velmi dobré výsledky. Jakub s Richardem se zase budou věnovat sprintům a v případě Richarda i vrchům. Pro Richarda Meixnera se letos bude jednat především o zkušební rok při jízdě s otevřeným speciálem. Oba touží po vyzkoušení nového prototypu a mají od Normy velké očekávání. Ve svém výčtu nesmím zapomenout ani na Jiřího Svobodu, kterého mimo kopce uvidíme i na okruzích. I on bude chtít své soupeře s podporou nového motoru pořádně potrápit.“

Letošní možnosti Nutrend Racing na autodromech napoví již úvodní podnik ke konci dubna na maďarském Hungaroringu, kterému ovšem bude ještě předcházet test na brněnském okruhu, kde se v týmových barvách představí kompletní sestava Nutrend Racing v počtu šesti závodních speciálů. Na tento test bude v zápětí navazovat první letošní souboj s časomírou, v Brně totiž čeká jezdce Nutrend Racing již tento víkend tradiční závod na Masarykově okruhu, kde se pojede GSM Hillclimb Prolog v minulosti známý jako Brněnský drak. Na jezdce čeká bezmála 2,5 kilometru v protisměru běžného provozu na brněnské trati se startem za Schwanzovou zatáčkou. První letošní rovnání sil slibuje nabité startovní pole ve všech třídách i kategoriích, takže nebude vůbec jednoduché se prosadit na přední příčky. S cestovním speciálem BMW GTR se bude chtít mezi siluetami prosadit Karel Hubáček, v dvoulitrové třídě mezi prototypy nebude chtít zaostat Jiří Svoboda a o absolutní prvenství bude bojovat Václav Janík s Normou M20FC Turbo.

Předsezónní zimní pauze již pomalu odzvonilo, k odjetí prvních letošních kilometrů zbývá jen málo času, který bezezbytku tým využije k doladění posledních detailů.

Webmaster Edda Patera. Designed & Powered by Jan Frank © 2007