aktualizováno | 26.01.2009 23:04:00 | edda | přečteno: 2708x
Rozhovor
Rozhovor s Tondou Muzikantem.

Jaké byly Tvé začátky v autosportu?

   Začínal jsem v roce 1967 za AMK Žižkov, kde jsem mimochodem dodnes. Můj první závod byla Rally Most. Pořídil jsem si Saab 96 přes Jirku Háka.

Tvé největší úspěchy v rally?

   Tak jednoznačně na sedadle spolujezdce, vedle Luboše Dudka. Zajeli jsme několik skvělých výsledků v Mistrovství ČSSR. Jako jezdec jsem nikdy nebyl schopen odjet kompletní sezónu.

Kdy jsi se poprvé objevil na kopcích?

   Poprvé jsem kopce zkusil v roce 1985 se Škodou 130RS, také jsem se věnoval rallycrossu.

Jaký spatřujete největší rozdíly mezi rally a kopci ?

   Na kopcích se mi nelíbilo, že to je moc sprinterská disciplina... Já jsem se vždy rozjížděl až po první noční etapě..... Kopce mi připadli vždy nudné a fádní. Ale po objevení tohoto seriálu a týmu vedeného Alenkou Kožmínovou jsem nucen změnit názor! V tomto seriálu se nudit nelze!

Co Tě nejvíce překvapilo v tomto seriálu?

   Bezchybná organizace, kamarádský přístup a žádná buzerace jako na Mistrovství ČR. Jsem potěšen, že jsem zde potkal mnoho soupeřů z minulosti, které jsem třeba 30let neviděl. Moje srdce zaplesalo nad krásnými veterány, které se zde startují!

Jaké cíle máš pro tuto sezónu?

   Doufám, že si uchovám výsledky z minulého roku ve třídě H1300 a nerad bych aby se objevil někdo, kdo by mi pravidelně porážel. Celou mojí kariérou se proplétají souboje Škoda vs. Lada a doufám, že i nadále nebudou vozy Lada rovnoceným soupeřem....

Webmaster Edda Patera. Designed & Powered by Jan Frank © 2007